23948sdkhjf

Smart Housing öppnade framtidsverkstad

Projektet Smart Housing Småland, med stöd från både region, industri och Vinnova, körde öppen framtidsverkstad vid Linnéuniversitetet i Växjö i går. Under en intensiv dag listades en rad visioner och konkreta förslag.
Smart Housings öppna framtidsverkstad använder ett arbetssätt där man går från att fritt föreslå mål, hinder och idéer till att lista allt mer konkreta projektidéer. Gårdagens framtidsverkstad var den första efter att Smart Housing Småland fick 22 miljoner av Vinnova för att bygga upp ”en internationellt attraktiv innovationsmiljö som skapar smart boende och hållbar byggd miljö både för den svenska marknaden och för export.”

Per-Erik Eriksson , SP Trä, (bilden t h) är processledare för Smart Housing. Han var mycket nöjd med dagen.

– Det är runt hundra människor här, och åtminstone ett tjugotal av dessa är från industrin. Det är väldigt roligt att så många har kommit från industriföretagen!

Andra stora grupper bland deltagarna var forskare vid de centrala forskningsutförarna inom projektet, Linnéuniversitetet, Glafo (Glasforskningsinstitutet), SP Trä och Högskolan i Jönköping samt representanter för lokala och regionala offentliga aktörer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063