23948sdkhjf

Sunnerbo Fönster förvärvar Sävsjö Snickerifabrik

Sunnerbo Fönster förvärvar Sävsjö Snickerifabrik. Säljare är Kärnhem som ägt och drivit verksamheten sedan 2007.
Tillträde sker i januari 2014 och Sunnerbo Fönster AB, med verksamhet i Nybro och Osby, kommer att driva fönstertillverkningen vidare. Sunnerbo Fönster har skrivit ett flerårigt fönsterleveransavtal med Kärnhem AB.

Sävsjö Snickerifabrik har varit förlusttyngt sedan 2011. Men med Sunnerbo Fönster får snickeriet en stark ägare med lång erfarenhet av fönsterproduktion.

- I och med förvärvet av Sävsjö Snickerifabrik kan vi möta den ökade efterfrågan på en bredare produktmix. Vi är unika på marknaden med att kunna erbjuda fönster samt inner- och ytterdörrar från egen tillverkning,säger vd och delägaren Peter Karlsson, i ett pressmeddelande från Sunnerbo Fönster.

- Kärnhem renodlar sin verksamhet till enbart bostadsutveckling som är vår kärnverksamhet. Samtidigt vill vi behålla den höga kvaliteten på fönster i våra bostäder, vilket vi gör genom att upprätta ett avtal om leveranser med Sunnerbo Fönster, säger Johan Karlsson, vd i Kärnhem.

Sunnerbo Fönster finns med på listan över landets 25 mest lönsamma snickerier som publiceras i det nummer av NTT som utkommer idag. KL
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062