23948sdkhjf

Offecct blir huvudägare i Möbeldesign AB

Offecct AB förvärvar aktiemajoriteten i Möbeldesign i Tibro AB.

Offecct har köpt av 51 procent av aktierna i stoppmöbelproducenten Möbeldesign i Tibro AB.


- Genom förvärvet kan vi öka tillverkningskapaciteten och även få del av den höga flexibilitet som allt mer efterfrågas i inredningsprojekten. Vi ser den ständigt ökade efterfrågan av specialanpassning av möbler och inredning för att tillgodose arkitekter och inredares behov, säger Offeccts vd Kurt Tingdal, i ett pressmeddelande.


- Idag är en stor del av volymen inom offentlig miljö unikt utvecklad för varje enskild kund och projekt. Genom samarbetet mellan oss och Offecct kan vi få del av ett större nätverk av kunder och arkitektkontakter. Vi får möjlighet att nå ut mer både i Sverige och på en global marknad, vilket vi ser som en stor fördel inför vår fortsatta expansion, säger Möbeldesigns vd Jukka Tallbacka.


Möbeldesign grundades 1985 och beskriver att de arbetar med ett stort hantverkskunnande och hög flexibilitet. Bland kunderna finns de ledande inredningsföretagen i Norden samt flera producenter av designmöbler för både hem- och offentlig miljö.


Möbeldesign tillverkar sedan en lång tid tillbaka även vissa delar av Offeccts kollektion. Genom samgåendet får båda parter en möjlighet att växa snabbare.


- Vi kan på så sätt gemensamt utveckla hantverkskunnandet inom svensk stoppmöbelproduktion, skriver företagen.


Möbeldesign har nyligen gjort stora investeringar i en modern maskinpark. Syftet har varit att öka flexibiliteten och kvalitén, främst inom tillskärning och sömnad


av textil och läderhantering.


Den tidigare företagsledningen kommer fortsatt vara delägare tillsammans med Offecct AB i bolaget Möbeldesign i Tibro AB. KL

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078