23948sdkhjf

UPM satsar på kanaltork

Finska UPM har valt att investera i en kanaltork från Valutec till sitt sågverk i Korkeakoski. I och med investeringen ökar sågverket sin totala kapacitet till cirka 370 000 kubikmeter per år.
UPM Timber är en nordisk trävaruproducent med fyra sågverk i Finland som tillsammans har en årlig produktionskapacitet på över 1,5 miljoner kubikmeter. I och med den senaste investeringen har anläggningen i Korkeakoski nu 19 kanaltorkar.

Sågverket i Korkeakoski startades 1960 och har i dag cirka 70 anställda. Huvudprodukten är furuträvaror till snickeriindustrin.

Den nya kanaltorken, som är av typen OTC, är dimensionerad för en årskapacitet på ca 38 000 kubikmeter. Den är utrustad med automatisk energimätning, tryckramar och Valutecs styrsystem Valmatics. Torken, som både designas och produceras i Finland, kommer att användas för att torka sidobräder i furu till en målfuktkvot av 18 procent.

I leveransen ingår även 400 virkesvagnar då UPM Korkeakoski väljer att gå över till vagnsmatning via rullbana för samtliga befintliga kanaltorkar vid anläggningen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.082