23948sdkhjf

Engelsk sportcenter valde LVL

Hurlingham Club Racquet Centre har fått en lätt takkonstruktion med hjälp av LVL-element från Metsä Wood. Konstruktionen bidrog till att det gick att bygga en stor hall med långt avstånd mellan de upphängda balkarna, konstaterar Metsä Wood i ett pressmeddelande.
Traditionsrika Hurlingham Club, i Fulham i västra delen av London, har byggt en sporthall med design av David Morley Architects. Hallen har en nedsänkt form med låg profil och ett välvt grönt tak täckt med sedumväxter för att reducera miljöpåverkan till ett minimum. Den stora hallen för racketsporter krävde stort avstånd mellan de upphängda balkarna. Hallen är 35 meter bred och 55 meter lång. Primärkonstruktionen består av upphängda stålbalkar. För att skapa rymd och minska kostnaderna för dessa komplexa balkar, monterades de med ett avstånd på hela 12,9 meter. Mellan balkarna ville arkitekten få en träkänsla.
Arkitekten sökte tillsammans med den ansvariga ingenjörsbyrån Price & Myers efter en effektiv och lätt lösning för hallens vida spann. Traditionellt laminerat virke beklätt med en solid träpanel skulle ge balkarna en höjd på 1 200 millimeter, vilket var alldeles för högt. Ingenjörerna på Price & Myers började tillsammans med Metsä Wood söka en mindre hög konstruktion för taket, som fortfarande skulle hålla både för spannet och det tunga gröna taket. Tillsammans kom de fram till att taket kunde konstrueras med LVL. Andra typer av material skulle ha krävt ett tätare fackverk.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078