23948sdkhjf

Digitalisering en väg till stora trähus

Trä i kombination med digital teknik är vägen till framtidens byggande. Det är en slutsats man gärna drar efter det seminarium om träbyggande och arkitektur som hölls i samband med Stockholm Furniture & Light Fair.
– Trä fungerar väldigt väl i kombination med digital teknik, konstaterade Susanne Rudenstam, Sveriges Träbyggnadskansli.

Jonas Runberger, White arkitekter och professor vid Chalmers, visade hur datorstöd kan användas hela vägen från val av råvara till konstruktion, via modeller.

– Det är intressant att notera att det faktiskt görs fler fysiska modeller i dag när vi har tillgång till digital teknik, sa Jonas Runberger. Kombinationen digital teknik och känsla för material ger nya möjligheter för arkitekter och formgivare. Innovation och design går hand i hand.

Stefan Lindbäck, vd vid Lindbäcks bygg, betonade att industriellt byggande med datorstöd ger ökade möjligheter för arkitektur, inte mindre som många inbillat sig. Digitalisering ger möjlighet att kombinera formgivning med effektiv produktion.

– Men industrin behöver öka precisionen på flera punkter, något som digitaliseringen kan hjälpa oss med.

Fler och längre referat från Stockhom Furniture Fair kommer i NTT nr. 2.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093