23948sdkhjf

En husbåt som flyter ovanpå

Företagen Bluet och Marinetek Group, specialister på flytande konstruktioner, har samarbetat för att skapa en spektakulär, flytande villa i Marinstaden i Nacka, Villa W. Huset ger ett hållbart alternativ för boende vid vattnet.
Villa W består av tre våningsplan med en klassiskt modernistisk design som har stark anknytning till de naturliga omgivningarna. I fasaden kombineras glas, vit fibercement och Kebonyträ. Villans har stora fönster för att ge maximalt ljus och utsikt. Trots att huset är kompakt är det tillräckligt stort för en tvåbarnsfamilj med ett gästrum och vardagsrum vid havsnivå, ytterligare sovrum och tv-rum på andra våningen samt bastu och terrass på taket.

Även om husets yttre karakteriseras av enkelhet kräver det en komplicerad arkitektonisk process. Trots att byggnaden har en oregelbunden form måste dess balanspunkt ligga mitt i huset för att ge stabilitet och hindra det från att tippa. Vattenkonstruktioner lyder under speciella krav och därför prefabricerades huselementen innan de placerades på den 160 ton tunga flytande grunden och förankrades med förankringssystemet Seaflex och betongsänken. Villa W byggdes ihop 1,5 mil från Marinstaden och bogserades sedan till sin befintliga plats under lugnt väder.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078