23948sdkhjf

Derome breddar

Derome Byggvaror & Träteknik fortsätter expandera. I dagarna har Derome träffat en överenskommelse att förvärva IMAB Industrihandel i Halmstad och Helsingborg. Derome säger att man vill ge kunderna ett bredare erbjudande som även innehåller industriförnödenheter.
Derome berättar att man under en tid undersökt möjligheten att utveckla erbjudandet av byggförnödenheter. IMAB startades 1972 och har varit ett familjeföretag i många år.

– IMAB är vad vi har letat efter. Nu kan vi skala upp vår verksamhet och erbjuda ett mer komplett erbjudande till våra kunder, säger Johan Winroth, VD Derome Byggvaror & Träteknik.

IMAB är ett etablerat varumärke i Halland och nordvästra Skåne. Därför kommer båda IMAB-anläggningar fortsätta att verka under samma namn, även efter uppköpet. Deromegruppen får nu in ny kunskap och erfarenhet av försäljning av industriförnödenheter (stål, verktyg, maskiner och industrivaror) i organisationen.

– För oss som erfaren bygghandlare innebär det här ett nytt tillskott av spetskunskap som gör att vi kan fortsätta att utvecklas inom vår bransch. Med IMAB som bas kommer Derome, utöver bygg, även fokusera på industrikunder och den offentliga sektorn, säger Johan Winroth.

IMAB:s industrivaruanläggning finns idag i Halmstad och Helsingborg med ett brett sortiment av kvalitetsvaror. Deromes befintliga kunder kommer i framtiden att kunna beställa varor ur IMAB:s sortiment och få dessa levererade med turbilar.

IMAB omsätter ca 150 Mkr och förvärvet innebär att Derome blir ytterligare ca 50 nya medarbetare från och med den 3 april 2017.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063