23948sdkhjf

Reinfeldt hyllade familjeföretag

– Det är fantastiska familjeföretag som hållit Sverige utanför de ekonomiska kriser som drabbat så många andra länder, menade Fredrik Reinfeldt vid dagens seminarium arrangerat av Teknikföretagen. Men även balans mellan köpkraft och företagens betalningsförmåga framhölls som en nyckel till framgång.

Fredrik Reinfeldt målade till stor del en bild av Sverige som ett lyckligt undantag i världen, med framgångsrika och innovativa företag, till stor del familjeföretag, och med en positiv bild till den frihandel som Fredrik Reinfeldt menade har skapat välstånd och bidragit till minskad svält och en växande medelklass i världen.

Unionens Martin Linder framhöll en annan nyckel till framgång.

– Till skillnad från bland annat USA har vi lyckats skapa reallöneökningar i Sverige, något som jag menar är en viktig orsak till att vi här har sluppit mycket av de protektionistiska stämningar som finns på andra håll.

En fråga som togs upp av flera talare, bland annat Hannele Arvonen, vd vid Setra, var utbildning och kompetensförsörjning.

– Kompetens är en förutsättning för vår förmåga att hantera förändringar i omvärlden, menade Setras vd.

Fredrik Reinfeldt menade att det i dag och i framtiden blir oerhört viktigt med intern utbildning i företagen.

– I dag ska man utbilda sig först och arbeta sedan, kanske med lite fortbildning ibland. Men i framtiden tror jag det där växer ihop.

Mer om Teknikföretagens seminarium i nästa NTT som utkommer om en vecka.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141