23948sdkhjf

Träförespråkare leder innovationsforskning

Anders Wijkman, känd miljöprofil och träförespråkare, har utsetts till styrelseordförande för det europeiska innovations- och forskningsprogrammet Climate-KIC.

Climate-KIC är Europas största forskningsprogram inom klimatområdet och fokus ligger på att skapa innovationen som leder fram till en koldioxidfri ekonomi. Programmets medlemmar består av stora universitet, forskningsinstitut, företag och stora städer.

Anders Wijkman har i olika sammanhang uttalat sig för ökad träanvändning. Skogen gör mer för koldioxidbalans och uthållig utveckling om den används än om den bevaras, hävdar den tidigare EU-politikern som nu alltså blir ledare för ett ledande internationellt klimatforskningsprogram.

– Jag är hedrad över uppdraget. Innovation är en förutsättning för att nå klimatmålen i Parisavtalet – inte minst i dagens politiska situation, med Trump i Vita Huset och ett EU som är ganska splittrat – och jag ser med tillförsikt fram emot att bidra till att stärka Climate-KICs arbete med att stödja koldioxidsnåla lösningar och nyskapande teknologi, säger Anders Wijkman i en kommentar

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109