23948sdkhjf

Derome vidgar sig

Derome Byggvaror expanderar med tolv nya bygghandlar i södra Sverige. I dagarna träffade Derome en överenskommelse om att förvärva bygghandelskedjan Bygg-Aktiv Material AB (Bygga) med anläggningar i Skåne, Blekinge och Småland.

Derome går därmed in i en ny geografisk region och kommer nu att ha totalt 35 bygghandelsanläggningar i västra och södra Sverige.

Bygga startades 2001 av Ulf Malmgren. Då bestod företaget av enbart en anläggning, Sösdala Trä. Idag omsätter verksamheten cirka 450 miljoner kronor och har runt hundra anställda.
– Vi ser en stor potential för vår verksamhet att växa i Skåneregionen, säger Johan Winroth, VD för Derome Byggvaror & Träteknik. Vi har funnits i regionen en längre tid med bland annat takstolsförsäljning.

Förvärvet innebär att Derome nu kan sälja alla typer av byggmaterial och järnvaror i egna anläggningar i södra Sverige. Att utöka bygghandelsverksamheten är också enligt företaget ett sätt att återföra virket från Deromes fyra sågverk utmed västkusten till närliggande marknader med minsta möjliga miljöpåverkan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078