Ikea kommer närmare stockholmarna

| Av Dagmar Forne | Tipsa redaktionen

För att stärka sin e-handel etablerar Ikea en distributionscentral i Arlandastad.

Företaget beskriver etableringen som "en nyckel till att öka servicegraden och korta leveranstiderna i Stockholm – ett sätt att komma närmare kunderna oavsett hur de handlar och vill ha heminredning levererat".

Driften sköts av Bring som nyrekryterar 90 personer för uppdraget.

– Att erbjuda ökad flexibilitet och snabbhet i leveranserna, inte minst via e-handeln, är allt viktigare i dagens digitala samhälle. När andra levererar soffor på veckor vill vi göra det på dagar, när kunden vill och har möjlighet att ta emot. En smart distribution är en grundförutsättning när vi utvecklar framtidens kundmöten, och vi bygger en konkurrensfördel genom att finnas tillgängliga i de många människornas vardag - i alla kanaler. Framtidens kundmöte ställer höga krav på våra distributionsflöden, och därför gör vi nu en satsning för att säkra logistiken, säger Peter Nilsson, som arbetar på Ikea Sverige med att förbättra kundupplevelsen. Hans titel är Customer Experience Manager.

Den nya distributionscentralen i Stockholmsområdet är avsedd att stötta e-handelns volymökningar och möjliggöra kortare ledtider och mer precisa leveranser hem till kunderna.

– Med vår nya, närmare och mer flexibla distribution kommer vi närmare Stockholmskunderna på deras villkor. Vi kommer kunna förkorta leveranstiden, öka flexibiliteten, säkra tillgången och förbättra kvaliteten på kundleveranserna, säger Peter Nilsson.

Tar över från Jönköping

Det nya lagret, som ligger i Arlandastad cirka fyra mil norr om Stockholm, står redo i september att överta distributionen till hela Stockholm från den stora centrala distributionscentralen i Torsvik utanför Jönköping. Ikea Svenska AB med huvudkontor i Älmhult är ansvarig för distributionen i Norden.

– Att öppna en ny kundnära distributionsenhet i Stockholm ger oss fantastiska möjligheter att förfina våra kundleveranser. Ikeas tillväxt är stor redan i dag och förväntas bli ännu större framöver, så det här är nödvändigt för att säkerställa att vi har tillräckligt med kapacitet för ett ökat flöde. Den nya enheten kommer bland annat hantera online-beställningar och leverera direkt hem till kunderna, berättar Mikael Redin, vd Ikea Svenska AB.

För driften har avtal skrivits på fem år med tredjepartsoperatören Bring som kommer att nyrekrytera cirka 90 personer till uppdraget.

Förstår uppdraget

– Bring har visat en tydlig förståelse för IKEAs affärsbehov och logistikverksamhet. Att signera ett avtal är en mycket viktig milstolpe, och projektgruppen kommer nu tillsammans med Bring att fortsätta förberedelserna för att öppna den nya enheten, säger Mikael Redin.

– Vi på Bring är stolta över detta samarbete och att vi kan ge IKEA möjligheten till ett ännu bättre konsumenterbjudande. Avtalet är ett bevis och ligger i linje med Brings satsning inom e-handel och konsumentlogistik, säger Tobias Åbonde, ansvarig konsumentleveranser Bring Norden.

Källa: Ikea, Bring


Håll dig uppdaterad med NTT Woodnet
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

NTT i Riksdagen

Vid gårdagens frågestund i Riksdagen blev ett tweet från NTT woodnet tillhygge i en replikväxling mellan Sven-Erik Bucht och centerns Anders Åkesson. Bucht hävdade att han blivit felciterad, för att sedan raskt och vältaligt instämma i allt som Åkesson och NTT hävdat.

Södra och Kährs Group utvecklar ek

Södra och golvtillverkaren Kährs Group har skrivit ett flerårigt avtal som avser att ge avsättning för ektimmer från Södras medlemmar. Samtidigt inleds ett samarbete kring att utveckla sortiment och långsiktig ekskötsel.

Alltför begränsat vägnät för tunga bilar

Mer torkning i Frödinge

Genombrott i USA för RemaSawco

Bygghandeln fortsatt uppåt

Ingen vägskatt lovar Bucht

– Tro mig på mitt ord, jag kommer aldrig att medverka till en vägskatt som försvårar för skogsindustrin! Det var det tydliga beskedet från landsbygdsminister Sven-Erik Bucht när han talade vid Bioekonomiskt forum.

Arkiv

Ökat resultat för Setra

Digitalisering får stöd

Nytt materiallab vid Mittuniversitetet

Mittuniversitetet satsar tillsammans med ett 25-tal företag, däribland SCA, Akzo Nobel och MoRe Research, på ett gemensamt material- och innovationslaboratorium vid campus i Sundsvall. Invigningen sker den 27 april.

Bra start för Inwido

Nytt stort trähusprojekt i Växjö

Bostadsprojektet Trummens Strand i Växjö blir ett av Sveriges största trähusprojekt. Totalt kommer man att använda cirka 6 300 kubikmeter träprodukter i form av CLT (korslimmat trä), som kommer att levereras av Stora Enso.

Byggmax vd: Svag konsumentmarknad första halvåret

Timmer allt billigare i Europa

Uppåt för trähus

Sawtec med på mässa 2018

Sawtec är en förening för de tongivande maskinleverantörerna till den träbearbetande industrin. Normalt har Sawtec-företagen ställt ut på varannan Trä & Teknik-mässa, alltså vart fjärde år, men nu tar man sikte på deltagande redan 2018.

Butik nr. 83 för Byggmax

Södra sågar med vinst

Södra redovisar ett rörelseresultat om 451 miljoner kronor för det första kvartalet, jämfört med 249 miljoner kronor för motsvarande period förra året. Rörelsemarginalen förbättrades till 9 procent från 5 och avkastningen på sysselsatt kapital till 11 procent från 7.

Träförpackningar till Svenskt Trä

Branschorganisationen Svenskt Trä tar nu ett utökat ansvar för produktområdet träförpackningar genom att verksamheten inom Svenska Förpackningsföreningen flyttas till Träförpackningskommittén inom Svenskt Trä.

Årets holk utsedd

Vinnare i årets SM i fågelholksbygge blev klass 5-6 på Långasjö skola i Emmaboda. Hela 34 procent av de röstande lade sin röst på det vinnande bidraget.

Norsk motorvägsbro kan bli i trä

Fördel för fönster med ny sensor

Leif Erlandsson, vd vid Woodeye, vill öka fokus på optimering av värdet på råvaran. Det senaste exemplet på denna utveckling som Woodeye själva har arbetat med en ny sensor som kan kartlägga kärnved, något som kan ge stora fördelar för användning av furu i fönsterproduktion.

Nya platschefer till Bygma under våren

Södra behåller verksamhet i Torsås

Södra behåller en hyvellinje och linjen för produktion av råspontluckor vid sågverket i Torsås. I juni förra året meddelade Södra att sågverket ska läggas ner. Det nya beslutet innebär att sju tidigare uppsagda får behålla jobben.

Finsk 90-årsdag

Träbro över spåret blev lösningen

Butiken som bara säljer trä

Bete ett stort problem i skogen

Väkommen till nya woodnet!

Derome vidgar sig

Byggvarukedjan gör malmöoffensiv

Ikea kommer närmare stockholmarna

Byggmax bygger om ledningen

Knivsta väljer KL-trä

SCA bildar nya bolag

Aldehydkrångel ”ett helvete” för dansk möbelindustri

Sänd till en kollega

0.136