23948sdkhjf

Butiken som bara säljer trä

En ny butik i Karlstad får ett alldeles eget koncept...

I dag skriver Nya Wermlandstidningen om en  butik i Karlstad som endast ska sälja produkter som är tillverkade av trä - och sortimentet blir brett.
Viskoskläder, leksaker och mat som lönnsirap och björksav är exempel på sortimentet.

Tanken är att lyfta och visa på mångsidigheten i trä som råvara.
Trä Butik & Galleri den 1 juli startar i Magasin två, inre hamn i Karlstad.
 
– Äntligen går en dröm i uppfyllelse. Nämligen att starta upp en unik verksamhet där allt som visas och säljs kommer från trä av olika slag, säger Lena Hedberg, som tillsammans med Lars Sandberg kommer att äga verksamheten i till NWT.

Hela projektet startar med en utställning som pågår hela sommaren.

Lars Sandberg är entreprenör och forskare. De båda entreprenörerna har tidigare arbetat tillsammans inom Stora Enso och inom forskningsprojektet Dotank.

– Faktum är att vi redan då funderade på att på att starta en verksamhet där trä kom ordentligt i blickpunkten. Nu är projektet i hamn.

Trä Butik & Galleri kommer  att samarbeta med Wood Region, med säte i Sysslebäck. Thomas Bajer är verksamhetsledare i Wood Region.

– Vi har kontakt med ett 30-tal personer som alla jobbar med träprodukter. Nu kommer en del av dessa att bli leverantörer till den nya butiken i Karlstad.

Trä har redan omfattande kontakter med säljorganisationer i världen som hanterar träprodukter.

– De som besöker oss kommer att få se hur globalt trä egentligen är, men vi ser självfallet de lokala regionala träprodukterna som extra intressanta, säger Lena Hedberg till tidningen.

Källa: Dagens Handel

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062