23948sdkhjf

Träförpackningar till Svenskt Trä

Branschorganisationen Svenskt Trä tar nu ett utökat ansvar för produktområdet träförpackningar genom att verksamheten inom Svenska Förpackningsföreningen flyttas till Träförpackningskommittén inom Svenskt Trä.

Optimerade lösningar för förpackningar och logistik blir en allt viktigare konkurrensfördel. 

Nya handelsmönster och ökade volymer ställer krav på såväl varor som deras förpackningar.
Här har den svenska träförpackningsindustrin viktiga lösningar att erbjuda. Träförpackningar som pallar, trummor, lådor och häckar kan bidra till effektiv och säker transport.
– Genom träförpackningsbranschens mångåriga och nära samarbete med kunder och transportörer har produkterbjudanden utvecklats för att klara de höjda kraven. Minskad klimatpåverkan är också ett argument som många kunder framhåller vid valet av trä som förpackningsmaterial, säger Claes Arvidsson, vd Vida Packaging och ordförande i Svenskt Träs Träförpackningskommitté.

Svenska tillverkare av träförpackningar har länge varit organiserade i den Svenska Förpackningsföreningen. Nu har föreningens verksamhet flyttats till Träförpackningskommittén, som ingår i branschorganisationen Svenskt Trä.
– Från Svenskt Träs sida känns det viktigt och roligt att vi nu tar ett större ansvar för produktområdet träförpackningar. Jag tror att det kommer att kunna leda till nya utvecklingsområden för produkterna och branschen som helhet, säger Johan Larsson, ansvarig för produktområdet träförpackningar på Svenskt Trä.

 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078