23948sdkhjf

Digitalisering får stöd

Träcentrum beviljas 1,6 miljoner kronor från Tillväxtverket för att i projektet "Indigo Norra Småland" arbeta med digitaliseringsutveckling för industrin.

Det finns ett uttalat behov att öka kunskapen om digitalisering och öka användandet av digital teknik i små och medelstora tillverkande företag för ökad konkurrenskraft.
Projektet som Träcentrum ska arbeta med kommer att främja ökad tillväxt och hållbar konkurrenskraft för små och medelstora industriföretag i regionen genom ökad digitaliseringsgrad, i enlighet med RUS delstrategi om en internationellt ledande industriregion.

I projektet ska Träcentrum väcka intresse och skapa förutsättningar för att införa digitalisering för företag i regionen. Bodil Svensson, affärsområdeschef för utbildning och utveckling på Träcentrum säger att det handlar om att genomföra två nätverk inom digitalisering för tillverkande industri, främst i Jönköpings län men även i delar av Kalmar och Kronoberg.
– Mellan nätverksträffarna coachas företagen individuellt inom ett område avseende digitalisering som de själva valt, säger Bodil Svensson.

Projektet är en samordnad satsning av IUC Sverige AB där Träcentrum som ett Industriellt Utvecklings Center (IUC) tillsammans med 7 andra IUC-bolag ska genomföra parallella projekt i olika delar av Sverige. Förutom IUC-bolagen kommer Träcentrum i projektet att samverka med flera regionala aktörer och . det kommer således att finnas med såväl träföretag som tillverkande industrier från flera branscher i projektet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.376