23948sdkhjf

SB Seating köper Offecct

Scandinavian Business Seating AS (SB Seating) förvärvar 100 procent av aktierna i möbelproducenten Offecct. Affären blev klar den 5 maj. Grundarna, Kurt Tingdal, CEO och Anders Englund, Designchef, kvarstår i företagsgruppen på samma befattningar som tidigare.

Försäljningen beskrivs som ett led i att förverkliga grundarnas vision; att bli en ledande internationell aktör inom möbler och design för mötesplatser. SB Seating stärker i och med förvärvet koncernens erbjudande och position inom helhetslösningar för aktivitetsbaserade mötesplatser.

–Att vi får en ny ägare i form av SB Seating ger oss tillgång till en ökad teknisk kompetens, bredare och globala distributionskanaler samt ett internationellt nätverk och samarbete”, säger Offeccts CEO Kurt Tingdal. Beslutet om ett nytt ägarskap är ett strategiskt val för att säkerställa koncernens och varumärkets tillväxt, vilket vi har haft fokus på under en längre tid. I SB Seating har vi nu hittat rätt partner. Vi har många gemensamma nämnare i våra affärsfilosofier vad gäller design, framtidsfrågor och integrering av hållbar utveckling.

SB Seating satsar på en långsiktig tillväxt genom att bredda koncernen mot helhetslösningar för aktivitetsbaserade arbets- och mötesplatser med sikte på världsmarknaden. Förvärvet av designföretaget Offecct är ett led i denna strategi.

Offecct har en stark produktportfölj och är väl etablerade i sitt segment och har en stor potential i de marknader där SB Seating har sin affärsverksamhet. Samtidigt har Offecct en stark position inom segmentet för lounge- och mötesmöbler. Ett produktområde som SB Seating aktivt skall satsa ytterligare på, säger koncernchefen Lars I. Røiri.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094