23948sdkhjf

Inwido köper dansk fönsterproducent

Inwido har köpt den exklusiva danska fönsterproducenten Bøjsø Døre & Vinduer. Företaget som grundades 1972 har nu cirka 40 anställda och omsatte motsvarande cirka 65 miljoner svenska kronor 2016.

Inwido köper 100 procent av aktierna i Bøjsø Døre & Vinduer för drygt 50 miljoner svenska kronor på kassa- och skuldfri basis och övertagandet sker omedelbart. 

– Vi är mycket nöjda med att ha genomfört det här förvärvet säger Håkan Jeppsson, VD och koncernchef för Inwido. I Danmark fokuserar Inwido på att leverera lokalt tillverkade produkter till hög kvalitet. Med Bøjsø får vi ett bra komplement till vår existerande varumärkesportfölj eftersom de är positionerade med exklusiva produkter för renoveringsmarknaden, där privatkonsumenten är huvudmålgrupp. Det är en relativt ny marknadsnisch för oss i Danmark.

Under de senaste åren har ett generationsskifte genomförts inom Bøjsø och Bøje Sørensens son, Lasse Sørensen, har sedan 2010 tagit över som vd.

– Vi ser det här som en ypperlig möjlighet för Bøjsø att fortsätta utvecklas så att företaget även i framtiden kommer att kunna stå för samma professionella värden men med en ännu större kapacitet att utvecklas, både när det gäller volymer och marknadsposition, säger Lasse Sørensen.

Med förvärvet av Bøjsø fortsätter Inwido att expandera portföljen med varumärken på den danska marknaden som redan idag består av KPK Døre & Vinduer, Outline Vinduer, Frovin Vinduer & Døre och Outrup Vinduer & Døre.

Den slutgiltiga köpeskillingen är delvis beroende av om Bøjsø når vissa finansiella milstolpar de närmaste åren. Förvärvet finansieras av befintlig likviditet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078