23948sdkhjf

Höga Kusten Teknikresurs förvärvar Nyland Design

Höga Kusten Teknikresurs AB köper Nyland Design AB. – Vi är verksamma inom samma områden och har specialkompetenser som kompletterar varandra mycket väl. Det här ger oss en möjlighet att både stärka vår ställning på marknaden och växa inom olika segment, framför allt träbranschen, säger Höga Kusten Teknikresurs vd Stefan Andersson.

Höga Kusten Teknikresurs grundades som ett enmansföretag 1993 men har sedan dess expanderat till att idag ha 19 anställda. Huvudkontoret finns i Svartnora, en mil från Högakustenbron, men har även kontor i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik och numera även i Nyland, två mil från Kramfors.

– Sedan vi flyttade till våra nuvarande lokaler i Svartnora för fem år sedan har omsättningen mer än fördubblats och uppgick i senaste bokslutet till 22 miljoner kronor, säger Stefan Andersson. Vi har överlag väldigt nära relationer med våra kunder, vilket skapat långvariga affärsförhållanden. Kunderna upplever oss både som en leverantör av kvalitet och som en pålitlig samarbetspartner som kan skapa mervärden för dem.

Inriktningen ligger både på konstruktion, produktion och specialmaskiner till olika typer av tillverkande industrier. Bredden har gjort att företaget inte är så konjunkturkänsligt.

Nyland Design startades 1989 av Lars Stenström, som då jobbade på Hammars Engineering. 1997 satsade han fullt ut på att utveckla Nyland Design till att bli en innovativ ingenjörsfirma med inriktning på specialkonstruerade maskiner till träbranschen.

– Jag har varit verksam inom den branschen sedan 1973, främst med konstruktion, säger Lars Stenström. De senaste åren har vi upplevt vår mest spännande period, sedan vi utvecklat Woodguard 6 (läs gärna artikel i NTT nr. 7 2016). Det är en emballagemaskin som emballerar virkespaket på alla sex sidor, vilket ger både optimala paket, ökad kostnadseffektivitet och bättre arbetsmiljö.

Diskussionerna mellan Höga Kusen Teknikresurs och Nyland Design har pågått sedan i fjol och nu är affären klar.

Men även om Nyland Design har köpts upp av Höga Kusten Teknikresurs kommer Lars Stenström och hans konstruktörskolleger att sitta kvar i sina lokaler i Nyland.

Både Lars Stenström och Stefan Andersson ser möjligheter att växa.

– Hittills har båda företagen främst jobbat mot och med norrländska företag så det finns en stor marknad som inte är bearbetad, säger Stefan Andersson.

Kuriosa är att Höga Kusten Teknikresurs utsågs till Årets Företag i Kramfors kommun 2013. Nyland Design fick 2016 pris som Årets Innovativa företag i kommunen.

En längre artikel om Nyland Design finns även i NTT nr. 8 2016

BILDTEXT:

Lars Stenström (t v) och Stefan Andersson efter Höga Kusten Teknikresurs köp av Nyland Design.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079