23948sdkhjf

Setra sågar mer

I höst kommer produktionen vid Setras anläggning i Malå öka.

Under hösten kommer Setra Malå att öka volymen med drygt 20 procent både inom sågat och förädlat. Satsningen innebär bland annat rekrytering av ett 15-tal personer.

I Malå producerar Setra sågade och förädlade trävaror av senvuxen norrländsk fura. Enhetens hyvleri har nyligen byggts om och uppdaterats för att utöka produktionsvolymen av interiöra produkter, såsom högkvalitativa golv och paneler.

Produktionen av sågade trävaror kommer att öka från 170 000 kubikmeter sågade varor per år till cirka 215 000 kubikmeter. Produktionsvolymen av förädlade produkter ökas till cirka 47 000 kubikmeter per år.

Satsningen innebär att Setra nu rekryterar cirka 15 personer.
– För att klara vår planerade produktionsvolym anställer vi nya medarbetare som vill vara med på vår utvecklingsresa. Totalt rör det sig om 15-talet nya tjänster. Det är operatörer, elektriker, mekaniker och truckförare, berättar Setras platschef Hans Liljeström, som anser att satsningen i Malå ligger helt rätt i tiden.
– Det är med stor entusiasm som vi planerar för vår utökade verksamhet här i Malå. Vi ser en stor efterfrågan på högkvalitativa interiörprodukter och är glada att kunna erbjuda våra kunder ytterligare volymer av både golv och innerpanel av bästa sort från och med i höst.

Planen är att utöka produktionen från i början av hösten. Introduktion och utbildning av de nyrekryterade planeras att genomföras under augusti månad.

Setras vd Hannele Arvonen ser mycket positivt på att Setra bidrar till nya arbetstillfällen i Malå med omnejd.
– Det är väldigt roligt att kunna expandera vår verksamhet och göra den här satsningen i Malå. Medarbetarnas motivation och engagemang är avgörande för vår möjlighet att nå långsiktig lönsamhet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11