23948sdkhjf

Derome öppnar i Lund

I september öppnar Derome en bygghandel för proffs

För två månader sedan förvärvades bygghandelskedjan Bygg-Aktiv AB med tolv anläggningar i södra Sverige. Öppningen av anläggningen i Lund blir det första steget mot att ytterligare förstärka Deromes närvaro på sydsvenska bygghandelsmarknaden.

Den 4 september slås dörrarna upp till den 7 000 kvadratmeter stora anläggningen i Lund. Sortimentet kommer vara fullskaligt och innehålla ca 8 000 artiklar, vilket blir Lunds bredaste bygghandelssortiment för proffs.

– Vår målsättning är att vara förstahandsvalet för proffsbyggare på sydsvenska marknaden. Att vara nära kunderna är en förutsättning och ambitionen är att det inte ska vara mer än 20 minuter mellan varje Deromeanläggning i framtiden, säger Johan Winroth som är vd för Derome Byggvaror & Träteknik.

Fastigheten är en temporär lokal som framöver ska rivas för att ge plats åt bostäder. Parallellt pågår därför arbetet med att hitta en permanent lokal för bygghandelsverksamheten för 2019 och framåt.

Etableringen av den nya byggvaruhandeln innebär cirka 20 nya tjänster. Derome är idag marknadsledande på takstolar och i Lund ska det även finnas försäljnings- och konstruktionskontor för tak- och väggkonstruktioner. Så utöver bygg- och butikssäljare samt spetskompetenser inom järnvaror, kök, fönster, mur och puts, grunder och logistik, så kommer ett antal takstolskonstruktörer att behövas.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078