23948sdkhjf

Metsä Wood lanserar Open Source Wood

Delad kunskap ska ge snabbare utveckling

Open Source Wood är ett öppet innovationsprojekt för ökad tillväxt inom storskaligt träbyggande.

Metsä Woods initiativ strävar efter att arkitekter, designers och ingenjörer ska samarbeta, dela innovationer och bidra med kunskap om modulärt träbyggande. Open Source Wood är en öppen innovationsplattform för modulärt träbyggande. Metsä Wood vill ge den lokala träbyggbranschen globala kunskaper som underlättar samarbete och tillväxt.

– Kunskaper om modulär design och konstruktion i trä sprids inte i tillräcklig utsträckning, så byggande i trä förblir en nischverksamhet, menar Metsä Woods Executive Vice President, Esa Kaikkonen. Det finns gott om innovation, men den är svår att hitta, så Open Source Wood är vår lösning på detta. Vi tror att branschen kan växa avsevärt genom ett öppet samarbete.

Initiativet hämtar inspiration från IT-branschens ideologi om öppen källkod för att driva innovation framåt.

Metsä Wood tar det första steget genom att göra sina LVL-träelement, Kerto, fritt tillgängliga för alla. Metsä Wood kommer dessutom att belöna innovation inom modulär elementdesign genom att erbjuda 30 000 euro, nära 300 000 kronor, i prispengar till element som använder Kerto LVL på ett innovativt sätt.

Open Source Wood bygger vidare på Metsä Woods projekt Plan B, som startades 2015 som en ambitiös plan för att utforska möjligheten att använda trä för byggande i städer.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094