23948sdkhjf

Trä är framtidens material

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

I framtiden kommer vi att behöva fasa ut syntetiska och mindre hållbara materialen.

Arbetet är redan i full gång, och allt fler företag och industrier har börjat välja trä framför andra material. Det finns många bra skäl till varför vi ser denna förändring just nu. Trä är nämligen så mycket mer än många tror.

Färre utsläpp
Genom att bygga med trä istället för material som till exempel betong, kan man drastiskt minska koldioxidutsläppen. Till skillnad från många andra byggmaterial, är trä förnybart. Då vi i Sverige har goda möjligheter att själva förädla våra egna träd, kan vi på så vis minska på transporterna av byggmaterial.  

Naturlig känsla
Förutom att vara bättre för miljön, är trä även bra för dig. Vi människor mår helt enkelt bara bättre av att vistas i byggnader som är byggda i trä. Trä ger även en mer naturlig och trivsam känsla än betong och stål, som oftast upplevs som hårda och kalla.

Estetiskt sett är trä ett mångsidigt material. Med hjälp av olika typer av träslag, kan man få fram många olika uttryck när det kommer till design och inredning.

En annan fördel med att bygga i trä är att det är ett relativt lågmält material att bygga med. Det innebär mindre buller och störningar på och kring byggarbetsplatsen. Det i kombination med träets estetiska egenskaper, kan göra det lättare att få bygglov.

Fler möjligheter
Trä är ett mycket tacksamt och lättarbetat material som öppnar upp många möjligheter, speciellt när det kommer till arkitektur. Det är tåligt och hållbart, samtidigt som det kan vara mer flexibelt och dynamiskt än många andra materialalternativ.

Trä är även lättare än de flesta andra material. I förhållande till sin vikt är det dock ett mycket hållfast material som har en hög bärförmåga.Tack vare alla dessa otroliga egenskaper som trä besitter, är det många som vill använda det som till exempel stommaterial. Här skiner speciellt CLT, så kallat korslaminerat trä och limträ. 

Billigare och snabbare byggen
Att bygga i trä är både billigare och snabbare än många andra alternativ. Trähus byggs ofta i fabriker som färdiga moduler. Dessa moduler kan sedan enkelt och snabbt monteras på plats. Denna byggmetod är riktigt tidseffektiv, vilket innebär stora besparingar när det kommer till arbetstimmar.

Billigare och snabbare projekt innebär bland annat fler tillgängliga bostäder, något som det nästan alltid finns för lite av.

Börja använda mer trä du med
Vill även du dra nytta av fördelarna med trä? Det finns mycket du kan göra för att förbättra ditt hem med hjälp av byggmaterial i trä. Kanske behöver du byta ut dina gamla fönster? Hos SparFönster hittar du fönster som passar de allra flesta hus. Deras träfönster finns i många olika utformningar och varianter.

Du kan med fördel beställa alla dina byggvaror och material online och på så vis spara pengar på dina inköp. Många gånger ingår frakt, så du behöver inte tänka på att släpa hem allt själv. Du sparar alltså inte bara pengar, utan även dyrbar tid. Tid som du istället kan lägga på annat.

 

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.062