23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Möbler och inredning i skandinavisk design

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Den skandinaviska designen är på frammarsch både i Sverige och runt om i världen.

Med skandinavisk design avser man en avskalad, ljus och ren design. Designen är minimalistisk utan onödiga mönster, plotter och små detaljer, en slags tidlös elegans som alltid fungerar. Materialen är framför allt olika naturmaterial som sten, granit, trä och metall. Tanken bakom den skandinaviska designen var ursprungligen att alla skulle kunna få tillgång till den, fattig såväl som rik. Därför användes även billigare material som plast och trä. IKEA gjorde den skandinaviska designen känd över hela världen och gjorde så att alla på ett billigt och enkelt sätt kunde få tillgång till enkla och praktiska möbler.

Vad ska man då tänka på om man är inspirerad av den skandinaviska designen och vill inreda sitt hem i en sådan stil?
Välj färger och material som på olika sätt kännetecknar det skandinaviska. Vill du komma över riktigt snygga designmöbler utan att behöva lägga en förmögenhet kan du titta i second hand-butiker eller försöka att ropa in några objekt på olika auktioner. På auktioner och i second hand-affärer går det ibland att göra riktiga fynd.

Även om IKEA sen är starkt förknippat med skandinavisk design så vill du kanske inte att alla dina möbler ska vara just IKEA-möbler. Det finns många andra skandinaviska formgivare vars möbler du gärna vill ta in i ditt hem. Som Ägget från Arne Jacobsen eller rottingstolen PK24 designad av Poul Kjaerholm, här är prislapparna dock ofta på sexsiffriga belopp.

Vissa möbler vill man dock inte köpa begagnat. Dit hör exempelvis sängar. Här är det bättre att köpa nytt men ändå med en stil som passar in i det skandinaviska. En säng från battrenatter.se med snygg träram passar bra in i sovrummet. Även i badrummet vill man ofta köpa nytt. Här kan man med fördel använda marmor som bas, det ger en lyxig känsla som även passar in i den skandinaviska stilen. Helkaklade badrum med stora marmorskivor kan kosta en hel del. Men har du pengarna och vill få till ett riktigt snyggt badrum med nordisk känsla är det en bra idé. En avskalad glaskabin som du hittar här passar perfekt in i ett sådant badrum.

Som avgränsare till rum kan man använda sig av en glasvägg med svarta ramar. Det ger både extra ljus och lite av en industrikänsla i rummet. När det gäller väggarna vill man att färgtonerna ska gå i matta, djupa färger. Både ljusa och mörkare kulörer går bra.

Precis allting i hemmet måste inte gå i den skandinaviska stilen, även om det är det man vill. Man kan med fördel bryta av med enstaka element i en helt annan stil. Det kan handla om färgstarka mönster eller tavlor som egentligen inte alls passar in. Men som på något sätt ändå gör det.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.04