23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Det borde inte vara tabu

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Det gäller urininkontinens dvs när en person har urinläckage som är ofrivilligt.

Detta är vanligare hos äldre människor, och det är vanligare hos kvinnor. Men män drabbas också, och yngre män kan drabbas. Det här är ett väldigt obehagligt problem, som ofta är helt tabubelagt. Det är inget man pratar om.

Hos män hänger inkontinensproblem oftast ihop med problem med prostatan. En förstorad prostata kan blockera urinröret, vilket i sin tur kan orsaka sk. efterdropp. Lider man av prostatit, som är en smärtsam inflammation i prostatakörteln, kan man ovani de besvär man redan har, få inkontinensproblem.

Det kan också vara en följd av att man tidigare opererats i området. Ärrvävnad eller annan operationsskada på muskler eller nerver i området kan också ge problem med inkontinens.

Mycket av detta kan avhjälpas med rätt vård och träning. Tyvärr är det många män som upplever de här besvären som pinsamma, och därför inte tar upp det med sin läkare.

Inkontinensskydd
Det är fortfarande en stor villfarelse att inkontinensskydd endast finns i form av olika bindor eller blöjor. Men detta är just en villfarelse. Det finns utmärkt och diskret inkontinensskydd för män, som inte syns utanpå kläderna.

Självklart ska man söka behandling hos läkare om man har det här problemet. Ofta kan det avhjälpas ganska snabbt. Undertiden upplever de flesta män dock en kraftigt försämrad livskvalitet, där mycket av tiden går med att planera hur man under dagen kan ha minst möjliga avstånd mellan eksisterande toaletter. Många tackar också nej till sociala aktiviteter av rädsla för att de skal råka ut för olyckor.

 Det finns ingen anledning att låta sig styras av omständigheterna på det här sättet. Det finns som sagt utmärkt inkontinensskydd för män, som gör att man kan upprätthålla en dräglig tillvaro. Följ länken häruppe, eller ta upp det med din läkare när ni ändå diskuterar olika behandlingsmöjligheter.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.064