23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Impregnering av CuNap av träbroar

| Medlemsnyhet | Företag IWT International/Moldrup

IWT-Moldrup, levererar nu det första dedikerad Cu-Nap-impregneringsanläggning som ett miljövänligt men effektivt framtida alternativ till CCA och kreosotolja för tunga applikationer.

Kopparnaftenat (CuNap) har använts i många år i USA och representerar ett väldokumenterat och effektivt alternativ till både CCA och kreosot och en förbättring jämfört med nyare kopparorganiska medel.

Om några månader kommer IWT-Moldrup att leverera den första dedikerade CuNap-anläggningen över hela världen till en amerikansk tillverkare av träbroar (hansenbridge.com). Det CuNap-behandlade träet används för brokonstruktioner, där träets hållbarhet är av yttersta vikt för säkerheten, samtidigt som en utmärkt miljöprofil krävs, eftersom många broar korsar floder och andra vattendrag. Vi förväntar oss en ökning av användningen av Cu-Nap även för andra former av tunga konstruktioner som fundament för hus och grundpålar i infrastruktur, eftersom trä är ett attraktivt alternativ till stål och betong inte bara ur ett CO2-perspektiv utan också också som ett lätt material som snabbt kan monteras året runt och till en låg kostnad. ” förklarar Stina Cecilie Moldrup, marketing manager i det danske multi-generation företag IWT-Moldrup inom design och leverans av processer och utrustning för industriell impregnering av trä, inklusive CCA, kreosotolja, moderna kopparorganiska medel och industriell modifiering av trä. Cu-Nap är också ett mer kostnadseffektivt alternativ till modifierat trä som IWT-Moldrups eget unika hållbara harts behandlingssystem, biobiowood. Cu-Nap-konserveringsmedlet rapporteras vara tillgängligt från flera kemi tillverkare världen över inkl. Europa för användning i IWT-Moldrups unika anläggningar.

www.moldrup.com


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
IWT International/Moldrup

Lerbaek Moelle
7100 VEJLE
Danmark
IWT International/Moldrup

Sänd till en kollega

0.063