23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Köksrenovering i Stockholm

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Är det dags att fräscha upp ett av de viktigaste rummen vi har i huset eller lägenheten? Kanske du nyligen köpt nytt men där köket behöver en helrenovering och du vet inte vart du ska börja?

Ja, det brukar vara ett projekt som är både roligt men också läskigt och det är många aspekter att ha i åtanke samt detaljer att hålla reda på. Men lugn, det finns mycket information att hämta så varför inte börja här?

Börja med att fundera på hur planlösningen ser ut och hur du vill att den ska se ut. Det är lätt att stirra sig blind på rummets layout som den är, men kanske det finns en mer praktisk layout där man helt tänker om placeringen av alla ytor, skåp, vitvaror etc. På nätet finns det olika hjälpmedel för att skissa upp en enkel planlösning, där man kan leka lite med placeringen av allt.

Sedan är det bra att fundera på vilken stil som du vill ha; lantligt, modernt, klassiskt, minimalistiskt osv. Vilka färger ska det vara? 

Innan planering, bestäm budget!

Budget är såklart superviktigt, vet du på förhand vad du kan spendera så hjälper det dig att sålla bort sånt som blir onödigt dyrt. Kanske du inte kan ha den dyra granitbänken men dt finns alternativ som säkert skulle passa din smak alldeles utmärkt.

Kanske du t.o.m. har möjlighet att anlita en firma som gör allt jobb? Börja ta in offerter. Köksrenovering i Stockholm, Göteborg eller i andra städer kanske har ett större utbud av företag som erbjuder sina tjänster. Titta på alla alternativ och gå på rekommendationer.

Olika material kostar olika mycket och vill man ha specialbyggda möbler eller specialimporterade detaljer så får man vara beredd på att det rinner iväg. Idag finns det dock mängder av alternativ och möjligheter att få ett riktigt lyxigt kök utan att det är de dyraste produkterna. Välj hellre mindre detaljer som piffar upp och ger den där exklusiva känslan.

Rent kostnadsmässigt så är det ofta vitvarorna som gör att det blir riktigt dyrt, kanske är det just där du ska lägga pengar? Kvaliteten kan variera en del och här så kanske man hellre ska kosta på sig dyrare produkter för långvarigheten. Köper man billigt så riskerar man behöva byta ut oftare, vilket i längden blir dyrare.

Men som tidigare nämnt, gå igenom planlösning, fundera på vart du kan placera allt, tänk igenom belysningen som gärna glöms bort, hur elen ska dras (för visst vill du kunna ha flera hushållsmaskiner?), golvets utformning osv.

Oavsett så är detta bland de roligare projekten hemma, för hur underbart är det inte sen när det är färdigt?

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.063