23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Bygga om hemma – detta ska du tänka på

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Att renovera och bygga om är roligt och bra. Du kanske bor på en plats som du tycker väldigt mycket om och har gjort länge?

Kanske är det tid för förändring, men var och en vet hur svårt det kan vara att få tag i en ny bostad, så att flytta är inte ett alternativ. Men med lite bra tips kan du bygga om och förändra ditt hem, utan att behöva flytta till en ny lägenhet. Om du är sugen på att fixa till ditt hem så finns det några saker du bör tänka på innan du sätter igång – vet du vilka, annars kan du läsa om dem här. 

Att tänka på i en hyresrätt
Om du bor i en hyresrätt kan du behöva tänka dig för lite extra innan du sätter igång med renoveringen där hemma. Det är nämligen så att hyresbostäder ofta ska återställas till sitt ursprungliga skick innan man flyttar från lägenheten, tänk på grund av detta på att spara allt du byter ut och se till att du inte förstör något om du ändrar om där hemma – allt för att du ska kunna återställa allt i lägenheten när du ska flytta därifrån. 

Det går givetvis också bra att kontakta sin hyresvärd om man vill göra större förändringar. Ibland kan vissa hyresvärdar gå med på att du gör en permanent förändring, men för din egen skull bör du först ha ett godkännande, innan du utför den. Då du annars i vissa fall sannolikt kan bli återbetalningsskyldig för återställningen av lägenheten. Något som kanske är mindre roligt när du en gång i framtiden ska flytta.

Fritt fram i bostadsrätter
Bor du å andra sidan i en bostadsrätt så är det fritt fram. Det du gör i din lägenhet kan i själva verket vara med till att öka värdet på själva lägenheten, något som definitivt kan komma dig till godo vid en eventuell försäljning i framtiden. Det är särskilt inredning och ombyggnad av kök och badrum som kan ge stora värdeökningar på lägenheten. Men det finns såklart även saker som du är skyldig att kolla upp innan du sätter igång och det kommer vi till nu. 

I en bostadsrätt kan man göra stora förändringar. Exempelvis flytta en hel vägg, sätta in nya fönster eller bygga ett nytt badrum. I vissa fall kan man vara tvungen att söka om tillåtelse om det sker förändringar på utsidan av huset, exempelvis om man flyttar ett fönster eller liknande. På samma sätt måste auktoriserad personal utföra arbeten i våtutrymmen och godkännande måste finnas innan man kan flytta väggar.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.062