23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Länken till HewSaws svenska kunder

| Medlemsnyhet | Företag HewSaw Sverige AB

Peter Honkanen är den nya länken mellan tillverkaren Veisto, HewSaw Sverige och HewSaws kunder i Sverige. "Även om de flesta är duktiga på engelska tror jag många ser det som en fördel att kunna prata svenska med mig", säger han.

Vid årsskiftet började Peter Honkanen på HewSaws finska moderbolag Veisto Oy i Mäntyharju i sydöstra Finland. 
Eftersom han är uppvuxen i Sverige är det naturligt att han är ny projektledare för de svenska installationerna av såglinjer.
– Jag fungerar som en länk mellan Veisto, HewSaw samt kunden i Sverige. Tidigare använde Veisto flera olika personer, säger han.
Förutom att kontaktvägarna blivit tydligare kan kunderna också sköta kommunikationen på svenska i stället för på engelska.
Peter Honkanen är född och uppvuxen i Sverige och behärskar både svenska och finska flytande.
 – De flesta svenskar är duktiga på engelska men jag tror många ser det som en fördel att kunna prata svenska med mig.
Peters föräldrar flyttade från Finland till Järfälla utanför Stockholm i slutet av 60-talet och där föddes Peter några år senare.
När det var dags för äldsta barnet att börja skolan för ungefär 15 år sedan, bestämdes det att flytta till Finland.
 – Jag och min fru hade funderat på att flytta till Finland och det var lite av: nu eller aldrig. Och det är ett beslut vi inte behövt ångra.
Att jobba med kunder i Sverige är inget nytt. Ända sedan han återvände till Finland har Peter arbetat på företaget Savcor som tillverkar korrosionsskydd och övervakningssystem, och som har många svenska kunder. 
Peter Honkanen är ingenjör från KTH med inriktning på mekatronik. Klivet över till sågverksbranschen beskriver han som både spännande och utmanande.
 – Jag trivdes bra i min gamla bransch. Men när jag jobbade mycket hemifrån under pandemin började jag fundera på att göra något nytt. 
Han fascineras av att sågverksbranschen hanterar så stora massor med oerhört hög precision, och att maskinerna innehåller ”allt”: elektronik, mekanik, automation, hydraulik och pneumatik.
 – Projekten är mycket större än de jag hade hand om tidigare vilket ställer högre krav på mig. Jag är stolt över att få jobba i ett ledande företag som är välkänt i hela världen. Och så känns det bra att ha kommit ett steg närmare skogen!


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
HewSaw Sverige AB

Lövstigen 38
771 36 LUDVIKA
Sverige

Sänd till en kollega

0.094