23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Jörlanda Prästgårdsbostäder har gjort det rätta!

| Medlemsnyhet | Företag EOV Sverige AB

Att förhindra brandspridning i hålrum bakom fasader är mycket viktigt!

Luftventiler med inbyggt brandskydd!


Firebreather passiva brandventiler möjliggör nödvändig ventilation samtidigt som de omedelbart blockerar brandspridning. Brandventilerna kräver ingen aktivering, har inga detektorer eller rörliga delar!

FB Ventilernas konstruktion stoppar ev. gnistregn innan värmen startar expansion av det svällande materialet. En stor skillnad mot andra lösningar som är helt öppna tills värmen har tätat dem.

Ventiler för brandstopp i luftspalt och takfot
Kritiska områden för att säkert ha brandstopp i byggnaden och hindra brandspridning är hålrum bakom klädningen och i takfot, hålrum under luftat tak och luftventiler i grundmuren. Detta är viktiga områden för att upprätthålla tillräcklig ventilation in i konstruktionen men samtidigt vitala delar att brandsäkra.

Problemet löses med att säkra dessa svaga punkter för att uppnå ett nödvändigt brandskalskydd och försena eller hindra antändning av konstruktionen.

Med en riktig brandsäkring kan hus med träfasad motstå en utomhusbrand i 30 – 60 minuter – ovärderligt i dessa sammanhang.

Våra passiva luftventiler är utformade så att kommer i väsentlig grad hindra gnistor från att tränga in under brandskalet, samtidigt som de upprätthåller tillräcklig ventilation av konstruktionen när det inte är brand.

Det är viktigt att resten av konstruktionen är brandtät.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
EOV Sverige AB

HYVELVÄGEN 3
444 32 Stenungsund
Sverige
EOV Sverige AB

Bilder och video

Med FB Luftspaltsventiler i fasaden är det säkrat mot brand i hålrum bakom fasad. Ger trygghet för hyresgäster och ägare.

Sänd till en kollega

0.093