23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

RemaSawco AB etablerar ny utvecklingsverksamhet i Skellefteå

Verksamheten kommer att ha fokus på Det Digitala Sågverket och röntgenbaserade applikationer.

RemaSawco AB har sedan länge haft som målsättning att vara den ledande leverantören och samarbetspartnern för de sågverk som väljer att ta vara på de möjligheter som den pågående digitaliseringen medför. RemaSawcos produkter för Det Digitala Sågverket kännetecknas av öppna gränssnitt och individuell spårbarhet av produktflödet genom sågverket, två grundstenar för en flexibel optimering av sågverkets produktion.

RemaSawco har idag beslutat att ytterligare intensifiera satsningen på och investeringarna inom produkter och applikationer för Det Digitala Sågverket, med röntgenbaserad mätteknik som en av kärnkomponenterna. För att stärka såväl kompetensbasen som leveranskapaciteten etablerar vi en ny verksamhet i Skellefteå, som kommer att arbeta med utvecklingen av framtidens applikationer och produkter.

-          Etableringen är att naturligt nästa steg på det nära samarbete vi haft med RISE Research Institutes of Sweden och Luleå tekniska universitet, ett samarbete vi hoppas utveckla ytterligare, säger Mikael Jacobsson, affärsutvecklingschef på RemaSawco .

-          Jag har arbetat nära både industrin, RISE och Luleå tekniska universitet  i de pilotprojekt som nu installerats och imponerats över vad som går att åstadkomma när sågverksprocessens informationsflöde integreras till en helhet. Digitaliseringen och spårbarheten genom sågverket öppnar dörren till framtidens smarta sågverksproduktion, fortsätter Mikael Jacobsson.

I ett första skede rekryterar RemaSawco två av världens främsta forskare inom sågverksoptimering och röntgenbaserad mätteknik, Johan Skog från RISE och Magnus Fredriksson från Luleå tekniska universitet . Verksamheten kommer att ledas av Johan Skog, expert inom röntgenbaserad mätteknik och digitalisering. Magnus Fredriksson, expert inom träindustrins produktionsstrategier,  tillträder en 50 % tjänst parallellt med att han fortsätter sin forskartjänst vid Luleå tekniska universitet .

RemaSawco räknar med att verksamheten i Skellefteå är i full drift från och med 1 september 2018.

 

RemaSawco AB
Snickaregatan 40
582 26 Linköping
Linköpings kommun
Sverige
VAT nummer: SE5562419365

Sänd till en kollega

0.031