23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Bli först med 100 % förnyelsebart bindemedel i dina färger och lacker

Sherwin-Williams erbjuder färger och lacker baserade på Biomass Balance-principen.

Genom att utvinna naturgas från matavfall istället för råolja kan man välja hur stor andel av produkternas bindemedel som ska bestå av förnyelsebara råvaror (25–100 %). Först ut är produktserien med Vattenburna och 100 % UV-härdande färger och lacker. Produkterna behåller samma höga kvalitet, prestanda och egenskaper som tidigare – men med fördelen att miljöpåverkan och utsläpp minskas. Sherwin-Williams är den första ytbehandlingsleverantören att kunna erbjuda en Biomass Balance-serie inom industrifärg.

MILJÖANPASSNING PÅ NATURENS VILLKOR

Jordens resurser sinar och den ekologiska balansen hotas. För att jorden ska klara den nivå av massproduktion vi har idag så måste fler börja använda produkter med förnyelsebara råvaror. Miljöanpassning på naturens villkor är en angelägenhet som kräver gränslöst samarbete mellan producenter, återförsäljare och konsumenter – både för vår egen och för kommande generationers skull. 

”Anpassningen är en ständigt pågående process där Sherwin-Williams tillsammans med sina leverantörer arbetar för ett innovativt och öppet miljöengagemang anpassat till naturens ekologiska villkor. Ambition är att kunna erbjuda produkter, system och teknik som förenar kostnadseffektivitet och hög kvalitet med en god totalmiljö”, säger Pär Ottosson Kalm
Product Manager, Sherwin-Williams.

 CERTIFIERING ENLIGT ISCC OCH TÜV

Biomass Balance-serien har en bioenergi-certifiering enligt ISCC (International Sustainability Carbon Certification) och TÜV. Dessa två oberoende parter garanterar kontinuerliga kontroller av nivån av förnyelsebara råvarorna i våra färger och lacker.

 FÖRDELAR MED BIOMASS BALANCE-SERIEN

·      Använd befintliga ytbehandlingssystem och produktionslinor. Ingen ytterligare anpassning behövs.

·      Hög flexibilitet. Välj själv andel av förnyelsebara råvaror i bindemedlet (mellan 25–100 %). Öka gravids till 100 % förnyelsebara råvaror.

·      Oberoende miljöcertifiering ger en starkare miljöprofil och garanterar hög kvalitet.

·      Samma höga kvalitet, prestanda och produktegenskaper som tidigare.

·      Bidra på ett enkelt sätt till en mer hållbar produktion med mindre koldioxidutsläpp.

 

 

Sherwin-Williams Sweden AB
Industrigatan 5
195 60 Arlandastad
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE5565311486

Kontaktperson

Marie-Louise Eklund
Marketing Communications Manager EMEAI
+46 38126224 Marie-Louise.Eklund@Sherwin.com

Sänd till en kollega

0.062