23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Maskinerna på plats i Hasselfors

I mitten på mars är de drygt hundra maskinerna färdigmonterade i Setras nya justerverkshyvleri i Hasselfors. Nu inleds nästa steg med driftsättning och justering.

- Allting funkar bra i vårt uppdrag. Vi har hittills hållit tidsplanen och det är god stämning på byggarbetsplatsen, säger Leif Pettersson, Renholmens projektledare i Hasselfors.

Redan innan årsskiftet var större delen av maskinerna på plats i anläggningen och i början av året har resten av maskinerna monterats.

Från Renholmen arbetar nu personal i olika omgångar med allt från montering, injustering av maskiner och driftsättning.

I leveransen ingår nya maskiner som exempelvis Electro Positioner, Trimmer ElectroSinus och en ny modell av Truckströrobot. Renholmen levererar även den största Tömningstransportören som företaget någonsin distribuerat. Dessutom är den för första gången helelektrisk. Maskinen är 16 meter hög och 29 meter lång och ska hantera 36 fack.

På plats finns också marknadens snabbaste och patenterade paketläggare, Trippelläggaren, som bygger paket i olika storlekar efter kundbehoven. Dessa staplas sedan på varandra i olika steg för att underlätta den efterföljande truckhanteringen. Den helautomatiska emballeringsmaskinen, Auto packer och nya underslag och mellanläggsrobotar ingår i paketeringslinjen.

Framöver är det full fokus på driftsättning och justering. I början av april hålls utbildning för drift- och underhållspersonal och därefter ska driftspersonalen börja jobba i anläggningen. Då ska brädor börja testköras för att succesivt öka produktionen. Anläggningen ska vara helt klar i början av nästa år.

Setras nya justerverkshyvleri i Hasselfors har köpt in maskiner och utrustning för nästan 200 miljoner och Renholmen står för absoluta merparten. Justerverkshyvleriet får den senaste tekniken vilket innebär att den i princip är helt automatiserad. Produktionen övervakas av operatörer på operatörsplatser.

Renholmen AB
Maskingatan 10
Box 10
930 47 Byske
Skellefteå kommun
Sverige
VAT nummer: SE5560852096

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.047