23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

En stor investering realiserad på KG List i Norrhult

KG List har investerat ca 20 MSEK i en kaplinje som ska bidra till ökad förädling av ek, svensk björk och ask som sågas i Österbymo Hardwood. Kaplinjen bidrar till att ytterligare anpassa produktionen efter kundens önskemål och behov.

Den nya kaplinjen är nu i full drift i KG List i småländska Norrhult. Den nya kaplinje-uppsättningen är ett resultat av investering på ca 20 miljoner kronor – en investering som bidrar till ökad förädling av ek, björk och ask på KG List.

Investeringen innebär en ökning av kapkapaciteten på tre gånger jämfört med tidigare volym, och högre flexibilitet.  Högre utbyte medför även ett kliv mot mindre spill i produktionen. Det är också glädjande att tack vare den realiserade investeringen har KG List rekryterat 4 nya medarbetare i Norrhult.

-          Som ett nästa steg räknar vi med att även öka sågningen av råvara i Österbymo Hardwood med 20%. Nästa år är tanken att öka den med ytterligare 20% tack vare de utökade produktionsmöjligheterna, säger Johan Ingvarsson, VD för KG List.

Kapen på den nya kaplinjen levererades av System TM som är en ledande global leverantör av skräddarsydda lösningar för massivträindustrin. Scannern levererades av Microtec i Linköping som är en ledande leverantör av kvalitetsstyrningssystem till träarbetningsindustrin. I samarbete med Sågspecialisten har linjen även fått en hyvel med en enastående kvalitet från Weinig.

Investeringen är en vidare satsning på att förädla mer av den svenska lövträråvaran och därmed möta den ökade efterfrågan som finns både inom och utanför landets gränser. Den ökar KG Lists kapacitet att utveckla samarbetet med befintliga kunder samt kunna leverera på nya marknader.

KG LIST
Fabriksgatan 5,
364 44 NORRHULT
Uppvidinge kommun
Sverige
VAT nummer: SE5560470642

Kontaktperson

JI

Sänd till en kollega

0.031