23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

VacTest

Övervakning och kontroll av vakuumprocesser - på ett enkelt sätt

Inom processteknik är det exakta trycket i vakuumassisterade processer en viktig parameter för att säkerställa optimal effektivitet och bästa möjliga produktkvalitet. Busch  VacTest mätutrustning för vakuum är utformad för att kombinera de senaste framstegen inom mätteknik med exceptionell tillverkningskvalitet – vilket ger en innovativ och omfattande portfölj av aktiva vakuummätare och styrenheter. Detta gör det möjligt att matcha rätt mätteknik till varje process.

 Robust konstruktion, tillförlitlighet och mätnoggrannhet är viktiga funktioner i dessa enheter, vilket gör dem till det perfekta valet för att övervaka och styra din vakuumprocess, oavsett om det är inom industrin eller forskningen. Dessa toppmoderna tekniker möjliggör ett brett mätområde från 1600 till e5-10 millibar som täcker alla vakuumnivåer med noggrannhet. Alla sensorer uppfyller internationella standarder och föreskrifter som CE och RoHS.

 Ett antal olika sensortekniker i  VacTest-serien täcker hela skalan mellan grovvakuum och ultrahögt vakuum. De kan i princip delas in i två huvudkategorier: direkt och indirekt tryckmätning. Den direkta mätprincipen är oberoende av processgasen och baseras på det tryck som molekylflödet utövar på ett membran. Denna metod används huvudsakligen för grova och medelstora vakuumprocesser. Vid en högre vakuumnivå används indirekta mätprinciper, baserade på processgasens speciella egenskaper, såsom värmeledningsförmåga eller joniseringssannolikhet. Till skillnad från den direkta mätmetoden beror dessa principer på typen av processgas. Av denna anledning måste en specifik korrektionsfaktor tillämpas för varje processgas – med undantag för luft och kväve.

Ett antal faktorer måste beaktas vid val av rätt sensor. Förutom process- och omgivningsförhållandena spelar tryckområdet, noggrannhet och gassammansättning en nyckelroll för att uppnå optimala mätresultat. Med tre produktlinjer tillgängliga uppfyller Busch  VacTestnoggrannhet, mätområde och funktionskrav för varje vakuumsystem eller process.

 VacTest digitala mätare - kommer med ett komplett utbud av alternativ som standard. Deras intelligenta utförande möjliggör en optimal sensorstyrning, och många inställningsalternativ, detta gör dem till den perfekta lösningen för en mängd olika applikationer.  VacTest digitala mätare är baserade på Pirani sensorteknik eller på kombinationer av Pirani / kall katod eller Pirani / varm katodteknik.

VacTest analoga mätare har en kompakt, robust och funktionell design. Tack vare sin utmärkta mätnoggrannhet och stabilitet är dessa sändare idealiska för centraliserade övervakning- och styrsystem.

VacTest mobila mätare är den perfekta handhållna lösningen för kvalitetssäkring för vakuumprocesser och underhåll. Dessa batteridrivna mätare erbjuder olika funktioner, till exempel ett USB-gränssnitt för export och visning av data, samt en datalogg. De kan till och med användas under vakuum. Till exempel kan dessa mätare förseglas i vakuumförpackningar för att mäta trycket i förpackningen.

 VacTest aktiva sensorstyrenheter, som är kompakta styrenheter konstruerade för samtidig drift av flera vakuummätare, binder samman produktserien. De används antingen som en bordsenhet eller rackmonterad, de möjliggör intuitiv menynavigering och säkerställer full kontroll över varje sändare. Parametrar, såsom korrigeringsfaktor för gastyp, tryckenheter, börvärde och andra fördelaktiga funktioner är lätta att justera.

Förutom mätinstrumenten finns även VACTEST Viewer tillgänglig. Det är en gratis Bluetooth-applikation för mobila enheter med Android-operativsystem. Den kan användas för att visa tryckvärden för upp till 16 anslutna sensorer. Verktyget har utformats för Bluetoothutbyte mellan programvara och sensorer och är idealiskt lämpat för underhålls- och kalibreringsändamål. Visuella larm och ljudlarm kan förinställas för minimala och maximala tryckvärden.

Busch Vakuumteknik AB
Växthusvägen 2
435 33 Mölnlycke
Härryda kommun
Sverige
VAT nummer: SE5561981308

Kontaktperson

PT
Patrik Thorin
Utesäljare
patrik.thorin@busch.se

Sänd till en kollega

0.031