23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Ny råsortering till Stenvalls

I samband med Stenvalls jättesatsning i Sikfors med en helt ny såg får Renholmen fortsatt förtroende. Denna gång en leverans av nya råsorteringar och en ströläggare till projektet.

– Det är en mycket driven och tekniskt kunnig kund som aldrig prutar på kvaliteten, vilket ställer höga krav på oss. Genom åren har vi gjort många leveranser till Stenvalls och vi är glada och tacksamma över vårt fina samarbete, säger Per Jonsson, styrelseordförande på Renholmen.

Totalt sett har det blivit drygt 50 genomförda projekt till de sågverk som nu tillhör Stenvalls Trä. I mitten på 80-talet levererade Forslunds Maskin, som idag ingår i Renholmen, en klyvlinje och ett kombiverk till Sikfors. Den första leveransen Renholmen gjorde dit var en ströläggare i slutet på 90-talet. Sedan dessa har det rullat på med både större och mindre leveranser till Stenvalls nu fyra sågverksanläggningar.

Just nu pågår bland annat en uppgradering av justerverket i Sikfors där intaget får en ny tilt och hjälphiss, ny sorteringstranportör och trippelläggare. De senaste åren har även en sortering till justerverket och trippelläggare levererats i Lövholmen och Örarna har Renholmen byggt om råsorteringen med ny sorteringstransportör. I Seskarö pågår nu en ombyggnation av paketläggaren med en ny bindströatomat.

Den kommande leveransen till Sikfors är två nya råsorteringslinjer med intag, buffert och Renholmens patenterade buffertelevator. Efter bufferten kommer en turbomatare och kamerasystem, Electro Positioner och Electro Sinus Trimmer med integrerat brandskydd. Det ingår även klaffsorteringar och 60 sjunkfack med softbin och returkörning till ena linjen. I leveransen ingår även en ströläggare med turbomatare samt ströintag med Stick Inspector och ströautomat.

– Vi har genomfört otaliga både mindre och ibland oerhört komplexa projekt tillsammans med Renholmen med mycket lyckat resultat. Med det i ryggen så är Renholmen Stenvalls Träs naturliga förstahandsval, säger Kristina Olofsson, sågverkschef Stenvalls Trä.

Montagestart blir hösten 2024 och produktionen kommer i gång under 2025 för den första linjen och under 2026 för den andra linjen.

Renholmen AB
Maskingatan 10
Box 10
930 47 Byske
Skellefteå kommun
Sverige
VAT nummer: SE5560852096

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.032