23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Potentialen med svenskt lövträ på KG List

KG List drivs av möjligheterna med svenskt lövträ och strävar därför efter att visa upp potentialen med stockens olika kvaliteter.

Som ett exempel på potentialen med stockens olika kvaliteter har vår yrkesskickliga personal tagit fram ett barbord i rustik svensk ek. Detta för att kunna visa det möjliga produktvärdet med olika delar av svenskt lövträ. Resultatet är en unik och charmig lokalproducerad möbel som bidrar till resursoptimering. Bordet visades även upp i KG Lists monter på årets Trä & Teknik-mässa.

Genom att fördjupa kunskapen om potentialen med träråvaran har vi chans att uppnå ökad användning av lokalproducerat material. Som ett initiativ för att nå detta har Svenskt Trä, Trä- och Möbelföretagen och Skogsindustrierna tillsammans med träbranschen i Sverige tagit fram en gemensam målsättning för minskade klimatavtryck, fördjupade kunskaper och affärsmodeller som stödjer cirkularitet. Tack vare en närmare dialog genom hela produktionskedjan kan vi tillsammans skapa en ökad förståelse för stockens alla kvaliteter samt upptäcka nya möjligheter med materialet.

Våra medarbetare har hög spetskompetens inom olika träslag, så ta gärna kontakt med oss att diskutera möjligheter med svenskt trä som passar just din bransch!

KG LIST
Fabriksgatan 5,
364 44 NORRHULT
Uppvidinge kommun
Sverige
VAT nummer: SE5560470642

Kontaktperson

KM
Keiu Meesak
Marknadskommunikatör
keiu.meesak@spaljisten.se

Sänd till en kollega

0.047