23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Förbättrad maskinsäkerhet med ny kontrollenhet från SMC

SMC lanserar kontrollenhet med STO-funktionalitet och SS1-t för stegmotorkontroll i säkerhetskretsar designade enligt ISO/IEC-standarder. Kombinera med batterilös absolut-enkoder för kortare cykeltider och enklare återstart efter spänningsbortfall.

Stegmotorkontrollen JXC-LF/EF har säkerhetsfunktionen STO, SS1-t (EN 61800-5-2) och är tredjepartscertifierad av TÜV för att uppfylla SIL3 enligt IEC 61508/62061 och PLe enligt ISO 13849-1, vilket underlättar designen av säkerhetskretsar i olika typer av utrustning.  

Användaren väljer protokoll, tex. EtherCat eller IO-Link, för kommunikation med överordnat styrsystem. Via de dubbla kommunikationsportarna kan ventilramper och luftstyrda cylindrar kombineras under samma protokoll.

Mjukvaran ACT2 ger tillgång till ett antal funktioner såsom parameterinställning, inmatning av stegdata, hantering av larm, jogging osv. En nyhet i mjukvaran är analysverktyget wave monitor för snabb analys.

JXC-LF/EF kan användas för kontroll av SMC:s elektriska linjärenheter, även de med batterilös absolut-enkoder, vilket kortar cykeltiderna i och med att tidskrävande referenskörning inte behövs och ökar kvaliteten på slutprodukten då positionen bibehålles.

Med JXC-LF/EF erbjuder vi ett komplett sortiment av kontrollenheter för eldrift och utökar samtidigt vårt erbjudande inom maskinsäkerhet med en efterfrågad funktionalitet i form av Safe Torque Off och Safe stop 1 time, vilket är mycket glädjande” säger Karl-Erik Larsson, produktchef på SMC
 

Mer information:

Karl-Erik Larsson
Produktchef
Tel: +46 70-860 20 73
E-post: kala@smc.nu

SMC Automation AB
Ekhagsvägen 29
141 71 Segeltorp
Huddinge kommun
Sverige
VAT nummer: SE5562764034

Kontaktperson

JK
Joakim Kalcidis
joka@smc.nu

Sänd till en kollega

0.032