23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

SMC:s kompakta kompressor genererar tryck eller vakuum i mobila applikationer

Nya kompressorn CRP är kompakt med låg ljudnivå och anpassad för kontinuerlig drift i mobila applikationer där luft inte finns tillgänglig, till exempel i anslutning till robotar som använder tryckluft vid verktygsväxling. Förmågan att generera tryck eller vakuum gör till CRP en mångsidig problemlösare i både tryck- och vakuumapplikationer. Det oljefria utförandet minskar underhållet avsevärt och sparar därmed både tid och pengar.

Med sina kompakta dimensioner (54x134x100 mm) och låga vikt (3,5 kg) är CRP perfekt för robotapplikationer och olika hanteringssystem. Kompressorn placeras med fördel i tysta områden, såsom för provtagning och i laboratorier, tack vare en ljudnivå så låg som 55 dB. CRP är robust, enkel att felsöka och flexibel att montera då den kan arbeta i kontinuerlig drift utan överhettning, har larmfunktioner för smidig felsökning och möjligheten till både horisontellt och vertikalt montage.  

CRP kan leverera ett utloppstryck på upp till 0,55 MPa samt vakuum ned till -70 kPa, vilket gör den till ett mångsidigt val för applikationer där det finns krav på både över- och undertryck, men ingen luft att tillgå. Den underhållsfria designen med en motor där varken olja eller borstar behöver bytas, sparar arbetstimmar och förbättrar driftstiden för användaren. 

Förmågan att leverera både tryck och vakuum, i kombination med den låga ljudnivån och underhållsfria designen gör CRP till ett utmärkt val för den som saknar central tryckluft, men behöver säkra vissa funktioner.” Säger Mattias Sundberg, produktchef på SMC. ”Kompressorn är särskilt utvecklad för robotindustrin, men har uppenbara fördelar för alla mobila applikationer där luftanslutning saknas” fortsätter Mattias. 

SMC Automation AB
Ekhagsvägen 29
141 71 Segeltorp
Huddinge kommun
Sverige
VAT nummer: SE5562764034

Kontaktperson

JK
Joakim Kalcidis
joka@smc.nu

Sänd till en kollega

0.031