23948sdkhjf

Fiskarheden installerar CT-Log

| Medlemsnyhet | Företag L.O.A.B. AB

Trä är ett naturligt råmaterial vars egenskaper kan variera mycket. För att få bästa möjliga nytta av den här resursen är det en stor fördel att känna virkets internkvalitet innan man bestämmer sig för vilka produkter man skall såga.

Fiskarheden kommer att genomföra omfattande investeringar, för att säkerställa vidare utveckling inför framtiden och börjar med ett Microtec CT Log-system för sitt sågverk i Transtrand. Företagets huvudsyfte är att optimera värdet för varje stock. Det blir möjligt för Fiskarheden att använda råmaterialens fulla potential från välskötta skogar på det mest effektiva sättet.

För att få en översikt över hela sågverket kommer Fiskarheden att använda Microtecs skanningsteknik, inte bara i själva sågverket utan även i råsorteringen samt justerverket. En Goldeneye 900 kvalitetskanner kommer att implementeras i det befintliga justerverket. “Genom att använda Microtec-tekniken och i synnerhet den interna informationen i virket kan vi förbättra vårt partnerskap med skogsägare och skapa bästa möjliga produkter för våra kunder, säger Magnus Larsson, vice VD för Fiskarheden.

Utvecklingsplanen för Fiskarheden förutsätter en skannarlösning från en leverantör, samt en fortsatt investering och utveckling inom sågverksprocessen.

“Allt vi gör drivs av passion för att introducera ny teknik och innovation till sågverk – skapa äkta partnerskap med våra kunder. Fiskarhedens viktiga satsning på CT-teknik säkerställer att de får det mesta av sina virkesresurser. Satsningen på en Goldeneye 900 tvärgående skanner och Mill Manager-mjukvaran kommer att följa dem i en helt automatiserad “Sawmill 4.0”. Vi är väldigt glada att Sverige, som är ett viktigt land för träförädling, fungerar som en pionjär som introducerar denna nya teknik “, säger Microtecs VD, Federico Giudiceandrea.

Klicka här för att se en film om Microtec CT-Log

Installationen startar i juli 2018. På timmersorteringen kommer CT Log att installeras och startas upp. Samtidigt installeras ett nytt vankant skanningssystem i råsorteringen. Under andra halvåret 2018 kommer implementeringen av den nyaste versionen av kvalitetsskannern Goldeneye 900 att genomföras i justerverket.

“Vi är kända för snabb och noggrann projekthantering. Vårt team är på förhand och under uppstart på plats tills produktionen går smidigt och kunden är nöjd. Genom vår svenska samarbetspartner L.O.A.B. säkerställer vi en tät dialog med kunden under hela processen från första kontakten till färdigt implementerat projekt. Vi ser fram emot det här spännande projektet som har potential att öppna nya horisonter inom sågverk, säger Jörn Rathke, teknisk försäljare och projektledare på Microtec.

Vad gäller Fiskarheden ses investeringen som ett stort steg mot digitalisering av sågverksindustrin. På så sätt kan detta mellan svenska furu sågverket Fiskarheden förbättra sin position på marknaden.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
L.O.A.B. AB

Faktorigatan 3
703 62 Örebro
Sverige
L.O.A.B. AB

Sänd till en kollega

0.063