23948sdkhjf

Träindustrin reser sig mot nya höjder!

| Medlemsnyhet | Företag Svenska Mässan Mässor och Möten AB

Ny statistik från TMF visar att flerbostadsbyggandet i trä ökade med 29 % i fjol. Prognosen för 2018 visar en fortsatt stark utveckling. Trä och-byggnadsindustrin sträcker sig i detta nu till oanade höjder.

Ny statistik från TMF visar att flerbostadsbyggandet i trä ökade med 29 % i fjol och 2017 byggdes det 3797 lägenheter i hus med trästommar. Prognosen för 2018 visar en fortsatt stark utveckling. Samtidigt har andelen trähus av den totala bostadsproduktionen ökat från 8,8 % till 10,9 %. Kurvan för svensk träindustri pekar skarpt uppåt och har gjort de senaste tre åren, detta är något som årets ansvariga för Trä & Teknik på Svenska Mässan i Göteborg tagit till sig.

Ett genomgående tema på årets Trä & Teknik är att visa framtidslösningar.
Särskilt fokus sätts på snickeri och möbelindustrin genom samarbetet med organisationen Interior Cluster Sweden, som är partner till årets Trä & Teknik.

– Ambitionen är att visa framtidsmöjligheterna, generera tillväxt och visa all den kompetens som leverantörerna till möbel- och snickeriindustrin står för, säger Stefan Sundqvist affärsansvarig för Trä & Teknik.

Seminarier om 3D-printing, målningssystem, effektiva byggnationer i trä och konkurrenskraft på marknaden i kombination med konferensen Sawtec-dagarna visar vart branschen är på väg och hur framtidens lösningar ser ut. Trä som framtidens material är den gemensamma nämnaren för Trä & Teknik 2018.

– Det som gör vår mässa unik i Norden är att vi vänder oss till alla professioner som arbetar med eller använder trä, säger Annika Persson, affärsutvecklare på Svenska Mässan.

Medlemsnyhet

Företag
Svenska Mässan Mässor och Möten AB

Mässans Gata/Korsvägen
412 94 GÖTEBORG
Sverige
Svenska Mässan Mässor och Möten AB

Sänd till en kollega

0.084