23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Ökad miljöhänsyn gynnar träbyggnationer

| Medlemsnyhet | Företag Svenska Mässan Mässor och Möten AB

En ökad medvetenhet för miljön medför ökad omsättning för träbyggnationsmarknaden, detta i samband med nya krav kring koldioxidutsläpp och nya tekniska lösningar innebär att byggnationer i trä har fått helt nya förutsättningar.

Johan Åhlén vd på Moelven Töreboda gläder sig åt att fler och fler inser att det måste byggas mer i trä för att skapa en hållbar framtid och att miljöargumentet har fått sådan slagkraft inom byggbranschen.

Moelven Töreboda växer så det knakar. Omsättningen har ökat under flera år och senaste året med hela 20 procent. Allt är kopplat till flervåningshus med trästomme, en marknad som är glödhet. Nu skjuter trähusen i höjden och Moelven Töreboda som är en av landets största producenter av limträ ser en snabbt växande marknad.

I höst planerar Moelven Töreboda att för första gången ställa ut på Trä & Teknik i Göteborg. Under mässan kommer Moelven presentera sitt nya system Trä8, ett av branschens mest moderna system, som är idealiskt att använda i hybridlösningar, det vill säga byggnader där olika material kombineras.
− Vi vill alltid bygga så effektivt och med så liten påverkan på planeten som möjligt, men ibland är faktiskt det bästa att blanda trä med andra material, säger Johan Åhlén. Det kan till exempel handla om att tillföra tyngd i ett högt trähus genom att bygga ett trapphus i betong, för att få ett så bra totalresultat som möjligt.

Moelven Töreboda tycker att Trä & Teknik är en intressant mässa men som behöver ett större inslag av de som faktiskt bygger och använder maskinerna och produkterna som visas.
– Alla har förstått att vi måste bygga mer med trä, nu vill vi berätta hur man gör.

Läs mer om Trä & Teknik och hämta ditt kostnadsfria entrékort här >> 

Medlemsnyhet

Företag
Svenska Mässan Mässor och Möten AB

Mässans Gata/Korsvägen
412 94 GÖTEBORG
Sverige
Svenska Mässan Mässor och Möten AB

Sänd till en kollega

0.063