23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Södra väljer panelfärg från Sherwin-Williams

| Medlemsnyhet | Företag Sherwin-Williams Sweden AB

Södra är Sveriges största leverantör av bygghandelsprodukter. Företaget var tidigt ute med fabriksmålad utomhuspanel och när man sökte en ny ytbehandlingslösning föll valet på Sherwin-Williams.

Fabriksmålad utomhuspanel har varit på stark frammarsch under senare år och Södra var tidigt med på den resan. Allt fler kunder – bygghandlare, proffsbyggare och slutkonsumenter – börjar inse värdet av färdigmålade produkter som gör det möjligt att bygga året om, oavsett väderlek.

Det unika med Södras fabriksmålade utomhuspaneler är att man har full kontroll på hela produktionskedjan, från att virket kommer in som timmerstock, vidare till hyvleriet och över till måleriet. Det är därför viktigt att flödet i varje produktionssteg fungerar felfritt, inte minst i måleriet där appliceringsteknik, färgmängder och torktider optimeras kontinuerligt. Detta ställer höga krav på ytbehandlingsleverantören. När Södra under 2017 sökte en ny leverantör av utomhusfärg tog man kontakt med Sherwin-Williams då företaget levererat interiöra ytbehandlingssystem till Södra i 6 år med gott resultat.

Sherwin-Williams kom in i ett tidigt skede och tog snabbt ett helhetsgrepp om färgbehoven. Efter noggranna tester tillsammans med kunden föll valet på två produkter ur Laqvin Fast Dry-sortimentet: Alkydgrund AD1430 och Laqvin Fast Dry Combi EG1544 för grund/mellanstrykning.

Dessa produkter mötte Södras uttalade krav på hög kvalitet, starkt skydd, förbättrade torktider och bra staplingsegenskaper. Man fick dessutom produkter som var mycket enklare att hantera jämfört med dem man hade använt tidigare. Att processen och testerna kunde genomföras så effektivt berodde till stor del på det täta samarbetet företagen emellan:

”Vi valde Sherwin-Williams för deras tekniska kompetens och höga servicegrad. De tänker som oss och vi kan se att det finns en vilja att utvecklas tillsammans. De har också stor kunskap om maskinkraven i branschen och är noga med miljömässiga aspekter, vilket är ett måste för Södra”, säger Fredrik Gustavsson, Head of Sales Scandinavia, Södra.

I Södras fabrik i Långasjö finns en av landets nyaste och modernaste målningsanläggningar och med hjälp av Sherwin-Williams kunde man här sätta upp en process under sommaren 2017. Eftersom panelerna ytbehandlas under optimala förhållanden och inte utsätts för väder och vind skapas ett mycket starkt skydd som håller länge. Detta – i kombination med en mer ekonomiserad ytbehandlingsprocess – gör att Södra nu kan erbjuda fabriksmålade utomhuspaneler av högsta kvalitet till ett pris som motsvarar ungefär vad brädan och färgen kostar. Kunden får alltså målningsarbetet på köpet och kan montera panelerna året om, vilket inte är möjligt med obehandlade paneler.   

Fabriksmålade utomhuspaneler är här för att stanna, och Södra har redan tagit sikte på nästa steg i utvecklingen: 

”Vår ambition är att snart kunna erbjuda utomhuspanel i flera kulörer. Vi ser en enorm potential i att en kund kan komma till bygghandeln och välja en kulörpanel utifrån ett antal basfärger, och sedan montera den året om oavsett väderlek. Med Sherwin-Williams hjälp hoppas vi kunna göra detta i början av 2018”, säger Fredrik Gustavsson.

”Utomhuspaneler kräver bästa möjliga skydd mot väder och vind, men också en vacker yta. Vårt Laqvin Fast Dry-sortiment erbjuder just detta.” – Christian Degerstedt, Säljrepresentant  Sherwin-Williams och KAM Södra Wood.

Medlemsnyhet

Företag
Sherwin-Williams Sweden AB

Industrigatan 5
195 60 Arlandastad
Sverige
Sherwin-Williams Sweden AB

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.079