23948sdkhjf

Projektagenten storsatsar – banar väg för ditt nästa byggprojekt

NTT Woodnet och Framtidens Bygg gör nu en stor satsning tillsammans med Projektagenten – en modern, nyutvecklad plattform som förser användarna med information om planerade, pågående och avslutade byggprojekt på den nordiska marknaden. När många nu kämpar med svag orderingång, är det viktigare än någonsin att vara uppdaterad på aktuella byggprojekt.

Var byggs det, vad kommer att byggas och när byggs det? Med hjälp av automation, AI och dedikerade researchers ger Projektagentens gedigna databas svaret till sina användare. Tjänsten levererar värdefull och unik kännedom om byggen i olika faser, vilket hjälper aktörer navigera mot sitt nästa bygg- och anläggningsprojekt.

Efter att plattformen gjort succé i Danmark, valde Nordiske Medier att också lansera Projektagenten i Sverige under hösten 2022, och nu trappas satsningen upp. Researchteamet, stationerat i Solna och Hudiksvall, utökas kraftigt för att lyfta plattformen till nästa nivå.

– Vi får fatt i information i ett mycket tidigt skede och öppnar upp för marknadens aktörer att vara med och sälja sina tjänster, berättar Lars Schön, chef för Projektagenten i Sverige och Norge.

Tjänsten riktar sig till alla inom byggprojektens intressesfär. Byggentreprenörer, markentreprenörer, konstruktörer, arkitekter, finansiärer och leverantörer har alla stor nytt av den information som plattformen distribuerar. Lars Schön, som nyligen klev in i chefsrollen, ser en unik potential i Projektagenten och satsar nu på att höja kvaliteten ytterligare.

– Våra researchers gör kvalificerade intervjuer och pratar med projektansvariga personer, för att få fram nyanser och information som annars inte finns tillgänglig, berättar han. Vi skapar och tillgängliggör ny information som annars inte finns att tillgå.

Värdet av informationen höjs avsevärt genom de manuella intervjuer som dagligen görs med kommuners handläggare, markägare och projektörer, berättar Lars Schön och fortsätter:

– Tillsammans med Framtidens Bygg vill vi vara en megafon och en plattform för att kommunicera med byggbranschens alla intressenter.

Kärnan i den gemensamma riktningen för Projektagenten och Framtidens Bygg är fokuset på klimat- och hållbarhetsfrågorna. Nyhetssajten rapporterar, som alltid, om de senaste innovationerna i branschen, medan Projektagenten samlar specifik information om projektens miljödokumentation och certifieringar.

Vilken roll spelar Projektagenten i den byggkris som pågår?

– När marknaden har det tuffare och orderböckerna inte är fyllda, då behövs projektbevakning i större utsträckning. Nu mer än någonsin behöver aktörer hjälp att hitta nya affärsmöjligheter, konstaterar Lars Schön.

Med hjälp av Projektagenten möjliggörs datadrivna, strategiska beslut. Funktioner och intuitiva gränssnitt i plattformen tillåter filtrering där användaren kan sortera projekt efter geografi och byggstart, men också efter sådant som egen specialkompetens och byggmaterial. Anbudsgivning, som annars är en resurskrävande aktivitet, blir enklare med den översikt som plattformen erbjuder. Därför menar Lars Schön att behovet av Projektagenten kanske är större än någonsin, just i rådande konjunkturläge.

Passa på att hälsa på teamet och hör mer om satsningen i april, när Projektagenten och Framtidens Bygg närvarar på Nordbygg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078