23948sdkhjf

Södra och Kährs Group utvecklar ek

Södra och golvtillverkaren Kährs Group har skrivit ett flerårigt avtal som avser att ge avsättning för ektimmer från Södras medlemmar. Samtidigt inleds ett samarbete kring att utveckla sortiment och långsiktig ekskötsel.

Södra har under lång tid levererat ektimmer från medlemmarnas skogar till Kährs Groups trägolvstillverkning. Det utökade samarbetet syftar till att stärka den gemensamma värdekedjan genom att använda både Kährs Groups och Södras breda kunnande inom området.

– Det känns bra att inleda ett fördjupat samarbete med Kährs Group för att utveckla värdet av den svenska ekskogen. Vi är två långsiktiga aktörer som ser värdet i den svenska eken, säger Håkan Larsson, affärsområdeschef för Södra Skog.
– Trägolv av ek har länge haft en stor efterfrågan och vi ser ingen avmattning i intresset från våra kunder, som värderar ekens mångsidighet och stora designmöjligheter. Vi vill fortsätta att utveckla våra ekinköp och långsiktigheten i Södras affärsmodell samt ett utökat samarbete med skogsägarna ger oss goda förutsättningar för detta, säger Christer Persson, vd och koncernchef för Kährs Group.

Hållbara ekbestånd, där naturvärden bevaras samtidigt som ekens möjligheter som råvara tas tillvara på ett optimalt sätt, gynnar alla intressenter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.112