23948sdkhjf

Södra säljer anläggning

Södra säljer UAB SIWood i Litauen till tyskt företag

Södra säljer UAB SIWood till det tyska företaget Sörnsen Holzleisten, som man har ett samarbete med sedan ett halvår tillbaka.

SIWood är ett dotterbolag i Södrakoncernen som producerar MDF-produkter till väggar och tak, foder, fönsterbrädor och fönstersmygar. Företaget har en årlig produktion på en miljon kvadratmeter och de största marknaderna är byggvaruhandeln i Sverige och Norge. Anläggningen har 60 medarbetare.

Jörgen Lindquist, affärsområdeschef på Södra Wood konstaterar att Södra och Sörnsen Holzleisten har fördjupat sitt samarbete efter det Södra Wood överlät Grimslöv till Sörnsen Holzleisten den 1 januari i år.

– I dag är de en av våra huvudleverantörer. I och med att Sörnsen Holzleisten förvärvar SIWood förstärks samarbetet ytterligare. Övertagandet av SIWood ger Sörnsen en konkurrenskraftig produktion, vilket betyder ökad leveranstrygghet samt en förbättrad flexibilitet för oss som kund, säger Jörgen Lindquist.

Sörnsen Holzleisten är grundat 1945 och har flera enheter i norra Tyskland, Estland och Sverige. Företaget producerar ett brett utbud av lister, i olika träslag och med leveranser till länder i hela världen. Företaget omsätter 70 miljoner euro och har 350 anställda.

 – Sörnsen-koncernen står inför en kraftig ökning av affärsverksamheten i år, säger Robert Sörnsen, vd för Sörnsen Holzleisten. SIWood fokuserar på att tillverka lister och skivor i MDF för de skandinaviska marknaderna.

SIWood, som framöver ska stå för "Soernsen International Wood", kommer inom kort att presentera fler MDF-produkter, och under andra hälften av 2017 kommer bolaget även att lansera furuprodukter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094