23948sdkhjf

Valutec säljer i Finland

Virkestorkar till mångmiljonsatsning

Valutec genomför en av sina största affärer på den finska sågverksmarknaden genom tiderna. Keitele Group investerar i sex kanaltorkar till sitt sågverk i Alajärvi i Österbotten. Den ökade torkkapaciteten är del av ett större investeringsprogram som omfattar totalt motsvarande 300 miljoner kronor. Keitele Groups totala produktionskapacitet kommer att öka till en miljon kubikmeter per år.

– I en affär av den här storleksordningen handlar det utöver kvalitet och kapacitet också om leveranssäkerhet säger Robert Larsson, vd på Valutec. Där har vi ett starkt erbjudande och lång erfarenhet, både av leveranser i Finland och på andra håll i Europa och Asien.

Den totala årskapaciteten hos virkestorkarna som levereras till Keitele Timber uppgår till 300 000 kubikmeter. Kanaltorkarna som levereras till Keiteles sågverk i Alajärvi är av typen FB där torkningen sker i två separata zoner för att möjliggöra en hög och jämn kvalitet. De kommer också utrustade med Valutecs styrsystem Valmatics. Utöver det kommer också omfattande ljuddämpning och optiska skyddslarm att installeras för att säkerställa en god arbetsmiljö.

Montage av anläggningarna inleds tidigt nästa år och driftstart är beräknat till hösten 2018.

Keitele Group är ett familjeägt företag som äger tre sågverksanläggningar och sysselsätter cirka 450 personer. De största marknaderna för företagets produkter finns i Europa, Asien och i Nordafrika.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109