23948sdkhjf

Starkt utfall i bygghandeln

Försäljningen ökade i byggmaterialhandeln i augusti. Branschen tror att den goda utvecklingen står sig in i hösten.

Försäljningen mätt på jämförbara enheter och i löpande priser ökade med 5,4 procent i augusti enligt Bygg- och järnindex från branschorganisationen Byggmaterialhandlarna som tas fram av HUI Research. Hittills i år, periden januari-augusti, har försäljningen ökat med 4,9 procent avseende jämförbara enheter.

Sommaren 2017 bjöd på goda försäljningssiffror för byggmaterialhandeln. En junimånad med 3,2 procent i tillväxt följdes av juli med 6,6 procents ökning och sommaren avslutades med att augusti levererade en försäljningsutveckling på 5,4 procent. Här får vi också hålla i minnet att både 2015 och 2016 bjöd på väldigt höga jämförelsetal, säger Ulf S. Gustafsson, vd för branschorganisationen Byggmaterialhandlarna i en kommentar.

Förra hösten redovisades modesta försäljningssiiffror varför branschorganisationen även ser med förväntas på höstförsäljningen.

Bygg- och järnindex baseras på försäljningsuppgifter från Bauhaus, Beijer Byggmaterial, Bygma, Derome, Karl Hedin, K-Rauta, Optimera, Woody Bygghandel och XL-BYGG. Företagen omsätter tillsammans cirka 41,6 miljarder årligen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078