23948sdkhjf

Södra ökar export till Kina

Nya kontor ska stärka ytterligare

Efterfrågan på produkter från svensk skog växer i Kina. Sedan 2010 har Södra stadigt ökat sin försäljning av trävaror i landet.

Södras huvudmarknader är lokaliserade i Europa, men Kina tillhör de marknader som växer snabbast just nu. Under januari-september i år har Södras försäljning av pappersmassa ökat med över 50 procent till landet jämfört med samma tidsperiod 2016.

– Tillväxten är stark i Kina, säger Magnus Björkman, Vice President Marketing and Sales, Södra Cell International. Med de ökade volymer våra investeringar gett oss kan vi haka på den tillväxten. Råvara från certifierad skog efterfrågas alltmer med ett tydligt hållbarhetsfokus och här kan vi bidra.

Marknaden visar enligt Södra:s bedömning inga tendenser till att avta närmsta tiden och trycket är högt på sågade trävaror till Kina. Sedan 2015 har Södra ett försäljningskontor för trävaror i Shanghai. För att möta den ökade efterfrågan i regionen etableras ytterligare ett försäljningskontor i Hongkong från 1 oktober.

Från och med 2018 stärks Södras position i Kina ytterligare då även ett nytt inköpskontor etableras i Shanghai under namnet Södra International Trading. Fokus kommer ligga på inköp av indirekt material så som maskin- och processutrustning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141