23948sdkhjf

Alustep byter namn

Vill verka för sänkta byggkostnader

Alustep byter nu namn till Kaper. Företaget beskriver sin målsättning som att hjälpa byggbolagen hitta den optimala kombinationen mellan att hyra och köpa byggplatsutrustning.

– Byggkostnaderna i Sverige är högst i EU, säger Johan Bergström, vd på Kaper, som menar att en del av lösningen på detta är att öka synligheten kring vad de olika delarna i byggprocessen faktiskt kostar.

– Genom att delvis köpa istället för hyra kan både byggbolag men också exempelvis kommuner och andra byggherrar, tjäna stora pengar förutsatt att analysen gjorts korrekt.

Under året har Kaper öppnat ett kontor i Uppsala och fler platser är på gång, inte bara i Sverige utan även i övriga Norden. Några av de aktuella prestigeprojekten inkluderar Slussen och bygget av Förbifart Stockholm.

Johan Bergström menar att byggbolagen också har mycket att vinna på att börja resursoptimera inte bara projekt för projekt, utan mer på en helhetsnivå för alla pågående byggprojekt.

– Idag har varje byggprojekt sin egen budget, vilket inte gör att resurserna optimeras för alla projekt på ett samordnat sätt. Här vill vi spela en roll och hjälpa bolagen att förbättra nyttjandegraden av en köpt eller hyrd maskin mellan projekt. Då kan kostnaderna sänkas och produktiviteten öka ännu mer.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094