23948sdkhjf

Ny plattform för underleverantörer

Ska göra det lättare för möbelindustrin att hitta rätt leverantör

Nu är den live – den nya plattformen där underleverantörer kan presentera sig för sina kunder och varandra. Vid Elmia Subcontractor presenterades den på allvar för användarna.

Målet är att underlätta för inköpare vid möbelproducerande företag att hitta rätt underleverantörer och för underleverantörerna att visa vad de kan göra.

– Det finns många högt kvalificerade men nya inköpare i möbelindustrin, säger Niclas Gemfeldt, Interiorcluster Sweden, ICS. De känner inte ”Karl-Erik på Gnosjö träservice” som vi äldre gör, och det kan ta tid för dem att bygga upp ett nätverk av underleverantörer. Den nya plattformen gör att deras arbete går både snabbare och får säkrare kvalitet.

Nu är plattformen live sedan en kort tid, och Niclas Gemfeldt räknar med att detta i hög grad ska underlätta marknadsföringen. I dag är bara 21 företag registrerade som underleverantörer, men ICS hoppas på en snabb ökning nu när man faktiskt kan peka på hur systemet fungerar.

– Men vi har en utmaning i den högkonjunktur som hållit i sig ett tag nu. Många mindre företag är fullt upptagna med att producera, och har varken tid eller behov av mer marknadsföring. Vi hoppas dock att företagen ska tänka på att det kommer en morgondag också…

Läs en längre artikel om Underleverantörsplattformen i NTT nr. 11 som kommer ut i nästa vecka.

Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094